Следвайте ни

Градушка валя на два пъти в Черногорово, наводни улици

viber icon

Градушка е валяла два пъти през вчерашния ден в Черногорово, съобщи кметът на селото Димитър Вринчев. Около 16,30 часа от небето се изсипал много обилен дъжд, след малко го обърнало на град за 10-15 минути, после валежът продължил пак с дъжд, а след малко наново запазали ледени късове. Те са били с размерите на грахово зърно. До момента няма оплаквания да са нанесли щети на имущество и земеделски култури, каза още кметът.

В селото по-големи проблеми създават няколко улици, които заради грешки и пропуски в строителството при по-силни валежи се превръщат в морета, често се наводняват и дворовете на близки къщи. Така станало и вчера. Причината е, че по тях няма отводнителни канали, а наклонът на настилката е към имотите на хората.

„Виждам къде са проблемите и те стоят на дневен ред, допълни Вринчев. Има проекти за коригиране на тези улици, и то не отсега, още преди години са изготвени. Ще търсим финансиране от общината за ремонт на тези улици, така че да не се наводняват и занапред“.

Най-близката до Черногорово площадка за борба с градушките и в съседното село Овчеполци. Кметът обаче казва, че вчера дъждът бил толкова обилен, че било невъзможно от неговия шум да се чуе дали се изстрелват ракети срещу градоносни облаци.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?