102

Градушка като орех удари селища в Пазарджишко

Най-големи бяха ледените блокове във Велинград

Ледени топчета с размер на орех удариха вчера Велинград, а след градушката курортния център побеля напълно за около 30 минути. По думите на жителите на СПА столицата има съсипана растителност и доста  поразии по земеделските насаждения. 

Градушката продължила десетина минути и унищожила огромна част от пролетните насаждения. Реколтата, в чието отглеждане хората са вложили толкова труд и средства, бе премазана от ледените късове, споделиха с тъга велинградчани.

Силният дъжд пък превърнал в реки много от улиците, на места хората излезли да отпушват уличните шахти, за да спасят домовете си.

По-късно градушката стигна и община Пазарджик. За петнайсетина минути ледени топчета с големина на лешник не пожалиха най-голямото село Мало Конаре. Градът удари включително по пътя Пазарджик - Пловдив. Макар и не с толкова големи размери, валежът бе доста интензивен. На много места в областта имаше обилни валежи, светкавици и гръмотевици. Според прогнозите на синоптиците е много вероятно стихията да се завърне отново в следващите 2-3 дни. 

Оцени новината

Оцени новината
4.5/5 от 26 оценки
4.5/5 от 26 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?