32

Готви ли се арест на кмета Петър Куленски?

Подготвя се арест на кмета на Пазарджик Петър Куленски. Това твърдят от "Продължаваме промяната", която го издигна на местния вот през есента на 2023 година, в публикация на официалната страница на партията. 

“В следващите дни очакваме да се мобилизира цялата мръсна машина от атаки, лъжи и фалшификации срещу нас. Ако наистина арестуват кмета на Пазарджик Петър Куленски - в играта предизборно влизат и завладените от тях институции. Те не могат да преглътнат, че феодалната им структура в Пазарджик падна на местните избори. Те са решили да се върнат силово на власт и да ни управляват отново с бухалки“, гласи публикацията.

Авторите се позовават на интервю с Осман Октай пред Fakti.bg. Той задава въпроса ще арестуват ли кмета на Пазарджик Петър Куленски, след като в последните дни в страната се провеждат редица акции като превенция срещу купуването на гласове.

Октай отбелязва, че акциите на МВР са шумни и се афишират, но зад тях се прокрадват интереси. И един такъв интерес е в Пазарджик, както и новият му градоначалник. Срещу него се готвела акция. Службите били активирани, а на прицел бил не само Куленски, твърди Октай. Провеждали се много акции за вербуване на хора, насочени към различни кметове. 

„Вече минаха през варненския квартал „Максуда“, където задържаха 45 души. „Акцията“ е извършена след постъпили сигнали на територията на няколко общини, сред които Провадия и Бяла. Но това е параван. Задействани са хора от кримиконтингента, а акциите имат ясна цел - да се дискредитират и "възпрат" хора, които не са от ГЕРБ и ДПС. Пазарджик дълги години бе вилает на ДПС, а сега не е. Това не се харесва на хора в ДПС. Нали помните, че преди години в Пазарджик загина секретарката на кмета. Така че акциите са добре планирани от МВР“, коментира още Осман Октай в интервюто.

Засега нито от полицията, нито от прокуратурата коментират хипотезите на Октай. 

Оцени новината

Оцени новината
3.7/5 от 3 оценки
3.7/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?