32

Гората.бг подарява 18 000 дръвчета в Пазарджик

Доброволческата организация Гората.бг ще подари на желаещи от града и региона нови 18 000 дръвчета. Поредната акция предстои утре на Тортата, оповестиха организаторите. Този път те ще донесат два вида фиданки - плодни - кайсии, сливи (жълта афъзка), дюли, ябълки (подложка), череша (махалебка, дива), орехи и паркови и медоносни люляци, липи, бряст, явор, медоносна акация и др.

Всеки ще може да получи толкова дръвчета, колкото смята, че може да засади. Както и да получи инструкции за отглеждането им.

Акцията ще започне от 15:30 часа. Инициаторите пишат, че засаждането на нови фиданки ще е от полза на пчелите - с медоносни дървета, на хората и животните - с плодни.

Ето какво гласи пълният текст на публикацията за събитието:

Гората.бг, ще подари 18 000 плодни, медоносни и паркови дръвчета на хората от Пазарджик и региона, като ги раздава директно на всеки желаещ.
  Ще подаряваме плодни - кайсии, сливи (жълта афъзка), дюли, ябълки (подложка), череша ( махалебка, дива), орехи и паркови и медоносни люляци, липи, бряст, явор, медоносна акация и др.
  От 15:30 ч., в събота, Ви чакаме на "Тортата" - площад "Константин Величков", Пазарджик: https://goo.gl/maps/WSbzRy3XR3uQCc2k8
  Този сезон засаждаме още 1 милион дървета, за 5 месеца!
  А и ще продължим към голямата ни цел, общо 5 милиона дървета в България до 2025, засадени с доброволци, вече сме засадили над 2.8 милиона.
  Ще помогнем и на пчелите с медоносни дървета, на хората и животните с плодни. На Земята с всяко дърво! И ще направим Пазарджик и областта по-зелени, красиви и чисти.
  Повечето фиданки (млади дръвчета) са 40-130 см., оптимални за прихващане и лесни за засаждане, като има и такива до 2 метра. Сливите (жълта афъзка), дюлите, кайсиите и орехите са директно плододаващи, ябълките и черешите НЕ са облагородени (подложни са) и следва да се облагородят/ашладисат. Размерите варират.
  Ще получите инструкции за съхранение, засаждане и грижа. Ще бъде качена и тук в събитието.
  Да, ще може да получите по колкото искате дръвчета - 10, 20, 50 или колкото можете да засадите  .
  Бъдете здрави, щастливи, правете колкото можете повече добро и засаждайте повече дървета!
С участието в кампанията Вие сте се съгласили, че:
1. Ще извършите засаждането на фиданките законно и на подходящи за дървесния вид места, съобразявайки се с разпоредбите на Закона за биологичното разнообразие, Закона за защитените територии, Закона за горите и всяко приложимо законодателство, в това число и общински наредби за градска среда.
2. Ще положите максималната грижа, с цел оцеляването на колкото се може повече дръвчета.
3. По никакъв начин няма да продавате предоставените дръвчета.
4. При възможност ще споделите снимки от засаждането/развитието на дръвчетата директно в нашата група: Гората.бг - група.
6. В случай, че приемате дръвчета за други хора–се задължавате да ги информирате за волята на дарителя и ще носите отговорност за техните действия или бездействия като за свои.
7. Ще ни информирате своевременно за всичко важно, което би могло да доведе до нарушаване на закона, добрите практики или ще нанесе вреда на биоразнообразието, природата или хората.
8. Ваши снимки и снимки/видеа с Вас от събитието по раздаване и последващо засаждане, могат да бъдат споделяни в социалните мрежи.

Оцени новината

Оцени новината
4.3/5 от 6 оценки
4.3/5 от 6 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
turturt

turturt

23.02.2024 | 12:18

Искaте луд сeкc за 3 чaса, силнa еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишeн теcтoстеpон! Тaзи подoбpeна фоpмyла на Bиaгpа вече е бeзопаcна на всяка възpаст! Не пpопускайте шанса да направите ceкcа си незабpавим---- https://da.gd/menx

Отговори
0 0

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?