32

Годишният концерт-спектакъл на Представителен танцов състав „Чудесия“ се отлага

Годишният празничен концерт-спектакъл на Представителен танцов състав „Чудесия“ се измества на 22 май от 19:00 ч. поради неблагоприятните метеорологични условия. Мястото, на което всички възрастови групи ще покажат своята годишна продукция, е площад „Константин Величков“.

През изминалият уикенд съставът, чийто главен художествен ръководител е Таня Димитрова, беше отличен на трето място сред Топ 10 български фолклорни танцови ансамбли и състави. Съставът получи и диплом за Висок професионализъм, отдаденост към изкуството и предаването му на поколенията от Съюза на организациите за любителско изкуство.

Танцов състав „Чудесия” е създаден през 2005г. Художествен ръководител и основател на състава е Таня Димитрова. В „Чудесия” танцуват над 250 деца на възраст между 5 и 18 години. В разнообразния репертоар на състава са включени  произведения на едни от най-изтъкнатите български хореографи. Талантите от „Чудесия” творят изкуство, обагрено от изключителна емоция, темперамент и красота. Те майсторски изпълняват танци от всички етнографски области на България, разкривайки очарованието на българското дете.        

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Какво очаквате от кабинета „Денков-Габриел”