Следвайте ни

Гневни медсестри затварят шосето към Пловдив

Пазарджишка група подкрепя протеста пред болница „Токуда“ в София

viber icon

Пазарджишките медсестри стягат нов митинг, като този път се гласят да блокират за 30 минути пътя от нашия град за Пловдив. Това съобщи координаторката им Димитрия Димитрова. Проявата е планирана за 26 юни от 17,00 часа.

Недоволството сред жените в бели престилки не стихва. Юни ще премине с лавина от протести, които вече започнаха с този вчера в Стара Загора и днешния, който предстои от 15,00 часа в София.

В столицата група пазарджиклийки ще се включат в митинга в защита на Мая Илиева, координатор за София, която е част от екипа на частна клиника, а работодателите й отнели законното право да организира протести и да участва в тях, защитавайки позицията си. Събитието събира представителки на гилдията от цяла България.

„Искаме да се знае, че няма да позволим никой да ни заплашва и да ни спира, заяви Димитрова. Нашите протести са изключително обосновани, мотивирани и справедливи. Това вече признават и онези, които доскоро ни наричаха „кресливи жени“. След като министър Кирил Ананиев си позволи да обвини омбудсмана Мая Манолова, че подкрепяйки ни създава хаос в здравеопазването – единствената, която застана на наша страна! – вече сме наясно, че за тях всеки, който си брани правата и бива защитен от някого, създава хаос. А хаоса го създадоха те с некомпетентността си и желанието си да ни потиснат и да ни спрат, за да продължат нещата по стария начин. Хората трябва да знаят, че секторът не може повече така – да се наливат една камара пари и да няма никакво здравеопазване!“

Медсестрата призова гражданите да подкрепят митинга на 26 юни, защото е в интерес на всички ни парите, които плащаме за здраве, да се харчат по предназначение и с тях да не се правят досегашните злоупотреби.

Дора Цветкова

Дора Цветкова

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?