Следвайте ни

Глобиха бивш кмет, обявил съселянин за алкохолик

На предизборен митинг пред десетки хора ексуправникът заявил, че родителите му искали помощ, за да лекуват сина си от неговата зависимост

viber icon

Хиляда лева глоба и 2000 лева обезщетение ще трябва да плати екскметът на Черногорово Емил Захариев заради това, че обявил публично свой съселянин за алкохолик. Обиден от това, той е завел частно наказателно дело срещу Захариев и го печели на първа инстанция.  

--------

Бруталното изявление е направено при заключителния предизборен митинг на 25 октомври 2019 година пред публика от десетки хора. Тогава кандидатът за пореден мандат заявил, че родителите на мъжа го били молили за помощ, за да го лекуват от алкохолизъм.

Бившият управник е освободен от наказателна отговорност предвид чистото му съдебно минало и го наказва с финансова санкция, както и да плати компенсация на засегнатия човек. Освен това са му присъдени разноските по делото - 1253,90 лева и 80 лева такса.

Решението не е окончателно и може да се обжалва пред Окръжния съд.

След пет мандата като кмет на селото Захариев се кандидатира за шести, но не бе преизбран. Местните коментират, че и неуместното изказване е изиграло роля за това.

В края на кампанията Захариев предизвика скандал, след като обеща от трибуната да подари на някой от съселяните си автомобила си с думите: "На 27-и с бюлетина 69 кмет на община Пазарджик, г-н Тодор Попов, кмет на кметство в Черногорово - моята особа... Приготвил съм един лек, малък подарък за някой жител, на който му се падне това нещо, да се прибере вечерта с добър автомобил“. 

​Последва и светкавична реакция от институциите. Районната прокуратура образува досъдебно производство по обвинение за предлагане на облага с цел склоняване на избирателите да гласуват за определен кандидат. Впоследствие обаче преписката бе прекратена, не се намериха достатъчно доказателства, че автомобилът е бил дар срещу гласуване с конкретна бюлетина. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?