32
Следвайте ни

Гласуват пари за асфалтиране на улици след ВиК аварии

viber icon

Средства за асфалтиране на улици във Велинград, разкопани заради водопроводни аварии, ще гласува на следващата си сесия Общинският съвет в града. Това съобщиха от местната администрация, като уточниха, че нанасянето на нова настилка ще стане при благоприятни атмосферни условия.

Повече от 30 години водоподаването в кв. Каменица е проблемно, припомнят още от общината. Възможността водопроводите да бъдат подновени с европейски средства, е пропусната в предишни мандати на управление.

През последните 6 години се прави всичко възможно с общински средства проблемите да бъдат решени и това няма как да стане изведнъж. На всички е ясно, че ВиК съоръженията са стари и амортизирани, авариите са чести и за да бъдат предотвратени нови, налягането в системата умишлено е намалено, но това от своя страна създава проблеми за потребителите в по-високите части.

Регулярно се подменят водопроводи по основни артерии. Преди 2 години бяха сменени тръбите от напорен резервоар „Нежовица” по улиците „Юри Венелин”, „Бялата скала” и „Антон Попов”. Преди месец бе подменен водопровода по улица „Климент Охридски”, в момента се работи по ул. „Владимир Маяковски” и предстои подмяната по „Лермонтов”.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?