32

Гласуваме в 150 секции на 2 октомври

Подготовката за поредния извънреден парламентарен вот е в ход, чакаме предварителните списъци

Номерацията и адресите на 150 избирателни секции в Пазарджишка община са определени със заповед на зам.-кмета на града Петър Петров. Документът е оповестен чрез сайта на ведомството и е придружен от приложение, в което може да се види къде ще бъдат местата за гласуване, както и кои улици и номера са в обхвата им. Заповедта е изпратена до РИК-Пазарджик и до Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване" чрез Териториалното звено на институцията. Секции са образувани и в специализирани институции - МБАЛ-Пазарджик, Белодробната и Психиатричната болници, Старческия дом "Гаврил Кръстевич", Затвора. Около 100 ще бъдат местата за гласуване в града, а малко над 50 - в малките населени места от общината. 

С друга заповед са определени местата, където ще бъдат изнесени предварителните избирателни списъци. Те ще бъдат залепени на 91 обществени места в общинския център и 50 в селата - сградата на местната администрация, кметства, училища, детски градини, читалища, пенсионерски и младежки клубове, където ще бъдат и секциите, за да може гласоподавателите да проверят дали са включени и коректни ли са данните им. В някои от селата списъците ще бъдат поставени и на по-масово посещавани търговски обекти.

В Областната администрация-Пазарджик и във всички общини са формирани организационно-техническите екипи, които осъществяват подготовката на изборния процес в координация с администрацията на Министерски съвет. По указания на ЦИК вече тече и организацията на областно ниво за провеждане на демонстрационно гласуване в населените места. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?