Следвайте ни

Гинче Караминова прие посланика на Република Корея Шин Бунам

Областният управител и високият гост обсъдиха възможности за привличане на инвестиции и туристи

viber icon
Областният управител Гинче Караминова прие посланика на Република Корея Шин Бунам. Посещението в Пазарджик е по инициатива на корейския посланик Н. Пр. Шин Бунам, който оглавява дипломатическата мисия на Южна Корея в България от май тази година. Областният управител Гинче Караминова запозна посланика със спецификата на региона ни - природни дадености, икономическо развитие, културни забележителности, туристически обекти, които биха представлявали интерес за гостите от азиатската държава.

„Основната цел на нашата администрация е икономическото развитие на региона и повишаването на качеството на живот на населението. Броят на чуждестранните инвеститори не е голям и се радваме на заявения интерес от Ваша страна за привличането на нови туристи и инвеститори в област Пазарджик.”, каза по време на срещата областния управител.

Посланик Шин Бунам е за първи път в Пазарджик, бил е в Панагюрище, предстои да посети и Велинград. „Виждаме потенциал за посещението на корейски туристи в региона. Те се интересуват от производството на вина, лечебните свойства на минералната вода, историческите и културни забележителности .”, каза посланикът и запозна накратко областния управител с проекта на корейски доктор, който има желание да инвестира средства в изграждането на клиника в близост до находище с минерални води. През 2017г. посолството на Република Корея предвижда част от културните събития да бъдат изнесени в регионите на страната.

Посланик Шин Бунам покани областния управител на визита в посолството на Република Корея, където ще дискутират възможностите за културен обмен, посещение в област пазарджик на групи туристи и потенциални инвеститори.
Гинче Караминова подари на Шин Бунам книгата „Високи западни Родопи” - с туристически маршрути и забележителности в Родопите, емблематичните за региона ни продукти от маслодайна роза и графика на символа на Пазарджик – Старата поща. Посланикът поднесе на областния управител кутия с традиционен корейски чай./ "Пазарджишка Марица"
Дора Цветкова

Дора Цветкова

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?