Следвайте ни

Гимназист спаси жена от бездомни кучета, наградиха го

viber icon

Ученик от пазарджишкото СУ „Георги Бенковски“ спаси жена, нападната от бездомни кучета. Екшънът се разиграва изненадващо на 15 юни около 22,25 часа на Моста на Лютата, когато Марияна Дамянова отива на работа. Изведнъж я атакуват четири скитащи кучета, едното й се нахвърля в гръб, хваща я за качулката на връхната дреха и я поваля на земята. Кучетата нахапват жената по двата крака и едната ръка.

В критичния момент обаче на мястото се оказва и гимназистът Божидар Илиев. Момчето не губи присъствие на духа и прави каквото трябва – прогонва агресивните животни, а така спасява беззащитната жена от още по-тежки последици, разказа тя в социалните мрежи и искрено благодари на младия доблестен човек.

Смелата постъпка на Божидар предизвика множество положителни коментари в мрежите. Потребители отбелязват, че много други на негово място биха вдигнали телефона да снимат. Той обаче светкавично е преценил какво е най-подходящо да направи, за да предотврати още по-тежки последици за жертвата, оказала се сама срещу четири освирепели животни. И отбелязват, че Марияна е имала късмет точният човек да е на точното място, когато й е бил необходим.

Историята има и продължение. Най-голямата виртуална общност на пазарджиклии във Фейсбук – „Аз съм от Пазарджик“, която от известно време прави и благотворителни инициативи, реши да награди достойния младеж с ваучер за пазаруване на стойност 200 лева.

„Благодарение на смелата му постъпка и вашата гражданска активност в групата, проблемът с бездомните кучета ще бъде отново във фокуса на медийното внимание и този път цяла България ще чуе за него – написаха администраторите

Дано и общината си отвори очите да го забележи, и да намери цивилизовано решение, защото наистина вече на всички е ясно, че нещо ужасно може да се случи, ако не се вземат бързи и адекватни мерки по проблема с бездомните кучета в Пазарджик“.

Мнозина обаче припомнят, че никоя институция не е в състояние да се справи с този проблем, докато има хора, които докарват цели бусове кучета и ги пускат по улиците. Когато изгладнеят, те стават агресивни и опасни.

*Снимка - "Аз съм от Пазарджик"

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Кмета

Кмета

18.06.2021 | 12:52

После пак ги хранете помярите

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?