32

ГЕРБ ще има председател в РИК-Пазарджик, ДПС - секретар

Със свое РЕШЕНИЕ № 1260-НС от 12 август 2022 г., Централната избирателна комисия назначи Районна избирателна комисия в Тринадесети изборен район – Пазарджишки, за изборите за народни представители на 2 октомври 2022 г.

Решението на ЦИК е във връзка с писмо от областния управител на област Пазарджик с вх. № НС-05-16/22 от 07.08.2022 г. Към писмото са представени протокол от 07.08.2022 г. за проведените консултации при областния управител за състав на РИК, ведно с направените предложения от участвалите партии и коалиции и приложените към тях документи.
От представената преписка се установява, че са спазени изискванията на Изборния кодекс за провеждане на консултациите, участвалите партии и коалиции са направили предложение за състава на РИК,но не е постигнато съгласие между участниците по отношение на ръководството и състава на Районна избирателна комисия
Предвид изложеното и на основание чл. 57, ал. 1, т. 5 и чл. 60, ал. 6 и 11 във връзка с чл. 61, ал. 3, 4 и 5 ИК и Решение № 1198-НС от 2 август 2022 г. на ЦИК Централната избирателна комисия НАЗНАЧАВА Районна избирателна комисия в Тринадесети изборен район – Пазарджишки, в състав от 13 членове, както следва:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Антони Христосков Върбев
ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛ: Христина Геомарова Ганчева
ЗАМ.-ПРЕДСЕДАТЕЛ: Васил Цветанов Стефанов
СЕКРЕТАР: Али Ахмедов Чешмеджиев
ЧЛЕНОВЕ: Христо Николов Вълков
                 Стефан Йорданов Димитров
                 Янчо Николов Дрянов
                 Боряна Чавдарова Дунгарова
                 Лъчезар Николаев Минев
                 Виолета Стефанова Ценова
                 Юсуф Ахмедов Мехмедов
                 Иванка Василева Гатина
                 Атанас Петров Петров

Районната избирателна комисия встъпва в правомощията си на 13 август 2022 г.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния административен съд чрез Централната избирателна комисия в 3-дневен срок от обявяването му.

Припомняме, че по време на консултациите за председател на РИК Пазарджик бяха направени две предложения: от коалиция „Продължаваме промяната“ – Христина Ганчева и от Политическа партия  коалиция „ГЕРБ-СДС“ – Антони Върбев 

За секретар на комисията постъпиха три предложения: Партия „ДПС“ – Али Чешмеджиев, Коалиция „БСП за България“ – Виолета Ценова,  Партия „Има такъв народ“ – Атанас Петров.

За заместник председател предложенията са две: Партия „Възраждане“– Васил Стефанов и Коалиция „Демократична България“ – Иванка Гатина.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?