32

Георги Тупаров е обвиненият за убийство на куче в Костандово

Измислица е, че съм бил задържан, ще си търся правата - написа политикът в социалните мрежи

Георги Тупаров, кандидат за кмет на община Ракитово и бивш общински съветник, е обвиненият за убийството на овчарско куче в Костандово. Това става ясно от негова публикация в социалните мрежи. Той твърди, че е бил нападнат от няколко кучета и това е провокирало реакцията му.

„Уважаеми съграждани,
Преди няколко дни станах неволен участник в нелеп инцидент, от който никой не е застрахован - пише Тупаров.
В медиите случилото се доби невероятни размери, създава се впечатление за масирани военни действия на територията на Ракитовската селищна система и усещане за многобройни пострадали и жертви.
Истината е следната:
В събота, след проведено масово мероприятие на клуба в който членувам,в късния следобед, се придвижвах пеш към базата ми,
собственост на семейството ми.
На по-малко от 150-200 метра от входа на базата
БЯХ НАПАДНАТ ОТ ЧЕТИРИ ОГРОМНИ КУЧЕТА, ПОРОДА БЪЛГАРСКО ОВЧАРСКО КУЧЕ.
В момента освен за бизнеса си, се грижа и за трите си непълнолетни деца, понеже съм вдовец. Това е и причината да се движа въоръжен със законно лично оръжие за самозащита и самоохрана.
Нападението беше внезапно,масирано и агресивно, след предупредителен изстрел в момент на неизбежна самоотбрана от който нямаше ефект на спиране на атакуващите кучета, стрелях за да ги отблъсна и да се защитя в следствие на което съм прострелял най-агресивното смъртоносно.
Ако не беше спрял случайно преминаващ автомобил, водача на който е свидетел на случилото се и на който аз и семейството ми сме му благодарни за оказаното ми съдействие, мога само да гадая какви травми биха ми нанесли тези кучета - убийци.
Оказа се, че е имало овчар на име Кейбашиев и стадо овце и кучетата пазели стадото. Кучетата пазачи следва да пазят стадото, а не да нападат пешеходци и овчаря да не може да ги спре в случай като моя.
Попитах еколога на Община Ракитово и получих следния отговор:кучетата не са регистрирани,нямат паспорти, не са чипирани и не са обеззаразени и обезпаризитени и следва да се направи извода, че нямат стопанин. Навярно така и щеше да се окаже, ако имаше нанесена телесна повреда на мен или на някой друг гражданин на общината, не дай Боже, жена или дете.
Уважаеми съграждани,
Ще сезирам прокуратурата за създаването на предпоставка за причиняване на телесна повреда от страна на стопанина на кучетата, предвид на атака глутница от четири броя огромни и агресивни от тяхна страна, без да съм ги предизвикал с нищо, в публична общинска собственост, каквато е банкета на Костандовско шосе, и която е предвидена, както за придвижване на пешеходци, така и да се изгради велоалея и постоянно предвижващи се граждани и деца с колелета и пеш.
Благодаря на Господ, че тези зверове атакуваха мен и аз съумях да се защитя, защото разполагах с огнестрелно оръжие като помощно средство, благодарение и на водача на лекия автомобил, оказал ми навременна помощ, а не атакуваха възрастни хора,жена или дете, защото те биха били в невъзможност да се защитят....
PS Относно писанията че съм бил задържан са поредната измислица от някой хора от който ще потърся отговорност по законоустановеният ред“.

По-рано днес от Областната дирекция на полицията съобщиха, че 44-годишен мъж е задържан, след като е умъртвил куче.  В събота привечер бил получен сигнал от пастир на животни от Ракитово, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Той съобщил на органите на реда, че неизвестен е прострелял едно от овчарските кучета във фермата и то е починало. Животното е отглеждано от 51-годишен мъж от Костандово, който е и собственик на стопанството. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна група при РУ-Велинград и местния полицейски участък.

Трупът на кучето е транспортиран за аутопсия при ветеринарен специалист, който също потвърдил причината за смъртта. При проведеното разследване органите на реда установили, че автор на престъплението е 44-годишен ракитовец. От мъжа е иззет законно притежаван 9-милиметров боен пистолет „Глок“ , а той е задържан в ареста. По случая е образувано бързо производство под надзора на прокуратурата. 

Още преди официалното съобщение за инцидента в Костандово се знаеше кой е обвинен за смъртоносното прострелване. Собствениците на животното разпространиха публикация със снимки на убитото овчарско куче. Тя предизвика остри реакции сред потребителите на социалните мрежи. Реакции провокира и постът на Тупаров, който представя своята позиция за случилото се.

„Георги е действал напълно целесъобразно. И така трябва да действа всеки, чийто живот или нечий друг е застрашен. Ама по-лесно се обича и защитава куче отколкото човек, нали? И това, което някои защитници на кучетата се опитват да прокарат като хуманизъм, ще ги разочаровам - не е хуманизъм, анимализъм е. Имам куче от седем години, обичам го, но в ситуация като тази, бих защитила човека. На първо място“ - гласи един от коментарите.

Разследването по случая предстои.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 3 оценки
5/5 от 3 оценки

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?