Следвайте ни

Георги Павлов се закле като кмет на Стрелча

Само два дни след победата новият управник встъпи в длъжност. Електоратът: "Много работа го чака!"

viber icon

Новоизбраният кмет на Стрелча Георги Павлов положи клетва пред Общинския съвет. Това стана само два дни след победата му в частичния вот в неделя, когато спечели поста в надпревара с двама конкуренти. Заклеването стана на заседание на местния парламент, проведено в конферентната зала на Младежкия дом.

-------

Инж. Георги Кирилов Павлов е роден на 20 февруари 1969 г. Завършил е Минно-геоложкия университет в София. В периода 2011-2018 г. е зам.-кмет на община Панагюрище, ресор “Стопански дейности и управление на европейски проекти“. От 2018 до момента е управител на дружество с предмет на дейност „Проектиране и строителство“.

Новият градоначалник поема поста, след като

в неделя спечели с убедителна преднина пред доскорошния кмет на общината Стойно Чачов

Трети по привлечени гласове остана Димитър Кунчев, бивш заместник-кмет на Стрелча от предходния мандат.

Мотото на Павлов от предизборното състезание бе "Единни за развитието на община Стрелча". Времето ще покаже дали ще успее да обедини съгражданите си около тази важна за местната общност кауза. Точно това очакват от него стрелчани, в чието всекидневие от години неизменно присъстват тежки проблеми, които не е невъзможно да бъдат разрешени с повече старание и упорство от общинската власт.

Голяма част от тях бяха маркирани в предизборната платформа на Павлов, а в първите си изявления след вота той още веднъж заяви, че едновременно и в спешен порядък трябва да започне работата по няколко проекта и проблема.

На първо място поставя детската градина, която след започнат и недовършен ремонт е неизползваема

като база. 120 деца са заложници на неуредиците от неосъществения проект, стоят вкъщи, а родителите им са лишени от възможност да се трудят. Новият управник е категоричен, че най-напред ще провери какви са възможностите за продължаване и приключване на ремонтите в кратки срокове.

Тежък за решаване въпрос е и водоснабдяването в средногорското градче, като проблемите идват от остарелите или дори неработещи съоръжения по водохващането, тръбопроводите, пречистващите филтри и т.н. При наличие на вода неведнъж хората са попадали във водни кризи, а при една от последните се стигна до обявяване на бедствено положение.

Стрелчани очакват от Павлов още

да направи необходимото за развитието на туризма и привличането на курортисти

Районът е благословен с лековити минерални извори и красива природа, исторически и културни забележителности, но няма особено добри пътища и улици, а известно е, че това отблъсква евентуалните посетители.

Иначе Павлов успя да обедини около кандидатурата си редица партии и от лявото, и от дясното пространство, като сред тях бяха дори непримиримите опоненти ГЕРБ и БСП.

"Обратната страна на Вашето доверие е отговорността. Напълно съзнавам трудността и предизвикателствата, които предстоят. Заставам зад всяко заявено намерение и програмата, която ще следвам оттук нататък", заяви след убедителната си победа новият кмет.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?