32

Георги Холянов официално пое община Ракитово

Георги Холянов официално пое община Ракитово. Избраният предишен и настоящ кмет встъпи в длъжност по време на извънредно заседание на новия състав на общинския съвет.

Събитието бе уважено от зам. - областния управител на Пазарджик Стефан Димитров, пред когото Холянов положи клетвата си, служители на общината, районните кметове и граждани.

“Изборните резултати на г-н Холянов бяха най-категоричните в цяла Пазарджишка област. Това освен радостно лично постижение е и огромна отговорност към хората в общината”, коментира Димитров и пожела здраве, дръзновение и успехи на новоизбрания кмет.

Холянов получи огърлица и ключ - символи на доброто управление и грижа, от Виляна Колчева, която до встъпването в длъжност на новия кмет, изпълняваше неговите функции.

“За мен е чест да ви връча символите на общината, защото в предишния, макар и кратък мандат, вие доказахте, че сте добър и отговорен стопанин”, каза Колчева.

Кметът Холянов благодари на първо място на гражданите на общината за доверието, на своето семейство и най-вече на съпругата си, и на екипа си, като обеща да продължава своята работа в полза на хората.

“Искам да споделя, че имам огромна подкрепа и от страна на парламентарно представените партии. Благодаря и на ГЕРБ, и на ДПС, и на БСП, и на ПП, които застанаха зад моята кандидатура. Именно затова и членовете на общинския съвет са в такава партийна конфигурация.

Макар изборните страсти да отминаха, благодаря и на своите опоненти, които този път провеждаха сравнително достойна и интелигентна кампания”, коментира Георги Холянов, който обяви още в първата минута от новия си мандат, поредна добра новина - че е одобрен и ще бъде финансиран проект за подобряване на енергийната ефективност на сградата на кметството в Дорково.

Работата на общинския съвет продължи с избирането на заместник председатели на структурата. Съветниците решиха това да са Нина Димова и Стефан Коларов.
Общинарите избраха и членовете на работните комисии в местния парламент.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате възнагражденията от близо 3000 лева, които ще получават общинските съветници в Пловдив?