32
Следвайте ни

Гайдари просълзиха гости при откриването на школа "Тайгър Дожо"

Домакините: Пожелаваме си да сме здрави и да изграждаме новите шампиони на Пазарджик и България

viber icon

С виртуозно изпълнение на гайдарския състав "Страхил войвода" с ръководител Добри Добриков започна официалното откриване на новата зала на СК "Тайгър Дожо карате-киокушин" - първата новосъздадена спортна база на село в региона от соца досега. Тя се помещава в читалище "Просвета-1929 г." в Мало Конаре. Музиката развълнува гостите, някои дори се просълзиха. Последва също така силно изпълнение на народната певица Йорданка Мишева.

Школата е дело на 15-годишната многократна шампионка по карате-киокушин и кикбокс Василена Петкова. Разкрита е с подкрепата на родителите на момичето Венцислав и Галя Петкови.

"Показахме, че малоконарският дух е жив! - с вълнение коментира Венцислав. - Йорданка Мишева е с малоконарски корени, Георги Дъбов от гайдарския състав - също. Изпълнителите дадоха всичко от себе си и гостите ни им се възхищаваха. Беше много емоционален и незабравим момент!".

Тържеството е уважено от главния архитект на Община Пазарджик Кръстьо Танков, кмета на Мало Конаре Димчо Караиванов, председателката на читалището д-р Боряна Николова, а гостите са били от цялата община, деца, посещаващи школата, техни родители. Водеща на събитието е била журналистката Албена Жилекова, която също е свързана с Мало Конаре. 

"Хората бяха много приятно изненадани от това, което виждат - казва още Венцислав Петков. - Никой не еочаквал, че самото откриване ще бъде толкова тържествено, нито че залата ще е на такова ниво. Постарахме се и това беше оценено - оставихме силно впечатление. Атмосферата, музикалните изпълнения, водещата, която обстойно представи досегашните успехи на Василена - всичко беше перфектно!".

Гордият баща допълва, че се надява церемонията да остане мил спомен преди всичко за децата в селото. Такова нещо се случва за първи път в Мало Конаре от над 30 години - да се открие, а не да се закрие школа за деца. От около три десетилетия в селото няма никакъв спорт. На фона на това за малчуганите се отваря една модерна и добре оборудвана зала с трима треньори на високо професионално ниво. От малките им възпитаници се иска само да са старателни, упорити и да поискат да добавят в биографиите си вдъхновяващи успехи и престижни титли.

Това си пожелаха и домакините: "Да сме здрави и да изграждаме новите шампиони на Пазарджик и България!".

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?