Следвайте ни

Флашмоб при динозаврите на Острова: Деца се потопиха в света на приказките

viber icon

Барбарони, принцеси, замъци, слънца грейнаха на асфалта, нарисувани с тебешир от талантливите ръце на децата от втори клас в Начално училище „Отец Паисий“ с ръководители Марияна Вишева и Благовеста Иванова.

Второкласниците участваха във флашмоб сред природата в Остров „Свобода“, където библиотеката отвори традиционната си Лятна читалня. Момичетата и момчетата се потопиха в света на приказките и любимите си герои от книгите, които библиотекарите занесоха в парка за едно нетрадиционно утринно четене. Децата с интерес четоха от книжките, а след това ги пресъздадоха творчески в рисунки на асфалта. Сред участниците във флашмоба бяха и родители, учители, библиотекари-всички те, съпричастни и с любов към четенето.

Инициативата е в рамките на Националната седмица на детската книга и изкуствата за деца, която тази година се провежда от 1 до 7-ми юни. Тя е и част от дейностите по проект “Библиотеките като образователна среда“, по който РБ “Н. Фурнаджиев“ и НУ “Отец Паисий“ работят заедно.

Последната изненада, която библиотекарите бяха приготвили за децата, беше връчването на читателските им карти с пожеланието да бъдат чести гости в библиотеката.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?