Следвайте ни

Фермер съди ОДМВР за непродадена люцерна

viber icon

Земеделец иска от ОДМВР-Пазарджик 36 000 лева за понесени неимуществени вреди, както и за непродадени слънчоглед, сорго и люцерна. Делото е заведено от мъжа по Закона за отговорността на държавата, след като за 6 месеца била отнета шофьорската му книжка с наказателно постановление на началника на Районното управление в Септември, което впоследствие е отменено.

Мъжът обаче претендира за обезщетение за неимуществени вреди за периода от 16 март 2014 година до 7 юни 2019-а, които оценява на 10 000 лева, а отделно търси компенсация за загуби от нереализирани слънчоглед - 3500 лева, сорго - 3000 лева, и люцерна - 20 000 лева, както и за лихви до пълното им изплащане. Ищецът подчертава, че санкцията го е довела до практически фалит - всекидневно му е нужен превоз да се грижи за земята, да я наглежда, да я пази, а освен това бил подложен на обида, възмущение, огорчение, стрес, битови и професионални неудобства и проблеми. Административният съд отхвърля исковата му молба. Решението може да се обжалва пред ВАС. 

Коментари (1)

ГЕОРГИ

ГЕОРГИ

04.08.2020 | 14:35

ГАРВАН-ГАРВАНО ОКО НЕ ВАДИ--АКО ВАС ПОСЛЕДНАТА ИНСТАНЦИЯ МУ НАСРОЧИ ДЕЛО--ЩЕ ГО НАПРАВЯТ ДА ЗАГУБИ И ЩЕ ПЛАТИ РАЗХОДИТЕ ПО ДЕЛОТО НА МВР--НЯКОЙ ТЕХЕН ЧОВЕК АДВОКАТ ЩЕ ГУШНЕ НАИ-МАЛКО 600 ЛВ--А ТДЕЛНО ИЩЕЦА ЩЕ ПЛАТИ И ПОНЕ 400 ЛВ ЗА НЕГОВИЯ АДВОКАТ--И НАКРАЩ ЩЕ ПРИБАВИ КЪМ ТЕЗИ 36000 ЛВ ЗАГУБИ И ОЩЕ 1000 ЗА ДЕЛА--ТОВА Е БЪЛГАРИЯ БЕ ЧОВЕК--САМО ТРЕПАНЕ ГИ ОПРАВЯ--НЕРАЗБРА ЛИ-КАКЪВ СЪД КАКВИ 5 ЛЕВА

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?