Следвайте ни

Фатален инстинкт: Охлюв се вмъкна в буркан капия

„Я, алантоин!“, възкликнала изненаданата домакиня при вида на зимнината си

Охлюв се промъкна в буркан печена капия. На неочакваната гарнитура към пиперките се натъкнала домакиня при отварянето на консервата. Жената била толкова изненадана, че възкликнала: „Я, алантоин!“, вероятно под въздействие на току-що видяната реклама на медикамент за ставни проблеми.

Чушките са собствено производство, консервирани са за ядене вкъщи, а децата в семейството ги обожават, разказа пред „Пазарджишка Марица“ Мария Стоянова, която лично е слагала бурканите и няма обяснение как мекотелото се е свило вътре на топло. Първоначално дори си помислила да не би да е жив, после се разсмяла на нелогичното предположение – след половин час варене за стерилизиране и 4 месеца под капачка без въздух няма начин. Вероятно охлювът е пропълзял във вече обелените пиперки, привлечен от изкусителния им аромат, докато стопанката е миела бурканите за тях, и не е забелязан при слагането. Или се е прокраднал в самия стъклен съд малко преди затварянето.

Така или иначе – първичният инстинкт за похапване на готово се оказал фатално решение.

"Ако бурканът беше купен от магазин, щях да вдигна на балон производителя, казва Мария. Но на себе си как да се сърдя, като знам, че съм го правила за децата – от доброто най-доброто. Така се е случило".

Разбира се, не изяла „алантоина“.

Дора Цветкова

Редактор

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?