102

Ето как ще отбележат 24 май в Пазарджишко

Всички по-големи общини на територията на област Пазарджик ще отбележат утре тържествено Деня на българската просвета и култура и славянската писменост.

В Пазарджик програмата ще стартира с празнично шествие, концерт и поднасяне цветя на паметника на светите братя Кирил и Методий. Това ще се случи от 10,30 до 12 часа. 

Подобна е и програмата във Велинград. В 10.30 часа от сградата на общината ще започне парад дефиле на Представителен младежки духов оркестър с мажоретен състав ,,Димитър Мечев”и знаменни групи от училищата. От сцената на площада ще прозвучат изпълнения на различни оркестри, хорове и самодейни танцови състави.

За поредна година на 24 май и община Септември организира тържествено отбелязване на Деня на светите братя Кирил и Методий. В 11,00 часа ще започне празнично шествие от Общински театър „Възраждане”(Младежкия дом) до обновения център. В него участие ще вземе и военен духов оркестър „Стара Загора” В 11,50 часа пък ще стартира тематична програма с участието на детска вокална група „Магия”, ФТА „Загоровче” и ФГ „Мераклии”.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?