32
Следвайте ни

Екстрадират в Германия пещерката, задържана за връзки с мафията

viber icon

Пловдивският апелативен съд потвърди решение на Пазарджишкия окръжен съд, с което е допусната за изпълнение Европейска заповед за арест за предаване на властите в Германия на жена, която е издирвана за укриване на данъци и документни престъпления. Заповедта е подписана от Европейски делегиран прокурор на ФРГ въз основа на заповед за задържане, издадена от Районен съд в Мюнхен.

Софка Божилова е издирвана за  участие в организирана престъпна група, която е извършвала дейност на територията на различни европейски страни в периода от 2017 до 2019 г. В  Европейската заповед за арест е посочено, че единият участник в престъпната група вероятно е член на организацията „Ндрангета“. С. Б. е обвинена, че е издавала фалшиви фактури на името на несъществуваща фирма и е участвала в укриване на данъчни задължения на фирми при износ на автомобили най-малко в 21 случая, като нанесените щети са на обща стойност над 340 000 евро. Германските закони предвиждат до 15 години лишаване от свобода за деянията, в които е обвинена Божилова. 

Апелативният съд прие, че решението на Пазарджишкия окръжен съд за предаване на лицето на германските власти е обосновано и законосъобразно.

Деянията, в които е обвинена Божилова, са наказуеми и в България.

Жената е с мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Решението на Апелативния съд е окончателно.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

ИСТИНАТА

ИСТИНАТА

25.11.2021 | 17:44

ЗАЩО И КРИЕТЕ ЛИЦЕТО-ДАЙТЕ Я НЯКОЙ ЩЕ Е ПОЗНАЕ И ЩЕ Я ХВАНЕТЕ И ЗА ДРУГИ ИЗМАМИ--А СЕТИХ СЕ ЗАЩО Е КРИЕТЕ-ЗАЩОТО Е ЛЮБОВНИЦА НА НЯКОЙ ВАШ ЧОВЕК ОТ ВЛАСТА

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?