Следвайте ни

Експертиза бави разследването за побоя над баща пред детето му

viber icon

Медицинска експертиза наложи удължаване на срока за приключване на разследването за жестокия побой над баща пред детето му, извършен в средата на януари пред училище в Панагюрище, научи „Марица“. Документът е необходим, за да се прецени какво обвинение може да бъде повдигнато – то зависи от степента на травматичните увреждания и начина, по който са нанесени, обясни говорителят на Окръжната прокуратура в Пазарджик Пламен Пантов.

Разследването започна след бруталното посегателство в средата на януари. По закон срокът за приключване и повдигане на обвинение е двумесечен, но при необходимост от по-категорични доказателства или затруднения се допуска удължаване с още два месеца.

Главният заподозрян за покушението е 35-годишният Иван Балабанов от панагюрското село Оборище. Той беше арестуван веднага след деянието, а у него бяха открити незаконен полуавтоматичен пистолет „Браунинг“ и 13 патрона за него. За държане на оръжие без разрешителни Балабанов получи присъда в края на февруари, след като сключи споразумение с прокуратурата и то влезе в сила веднага – 8 месеца затвор при първоначален общ режим. 

Резултат от разследването за самия побой се очаква в средата на май.

Случаят провокира широка обществена реакция в Панагюрище. От една страна, защото жертвата на престъплението – 46-годишен мъж от Панагюрище, бе пребит до припадък пред училище и пред ужасените очи на собственото си дете. Извършителите слезли от лъскав „Ролс-Ройс“ с четири еднакви цифри на регистрационната табела. До момента не се съобщава колко души общо са били, но след случая бяха задържани трима – Балабанов и двама столичани, които излязоха от ареста след 24 часа. Самият оборищенец, който вече излежава наказанието за пистолета, сам си създавал слава на мутра и недосегаем в родния си край.

Възпитаник е на Спортното училище в Пловдив с профил лека атлетика. Мненията на съгражданите му за него са разнопосочни. Колкото хора го окачествяват като мутра, толкова го определят и като самозабравил се позьор, демонстриращ несъществуващ висок стандарт. Знае се, че е бивш атлет. Името му е известно в Панагюрище не само с лошо – спонсорирал е спортни клубове, а през лятото на 2018 година се нареди сред големите дарители, помогнали на 40-годишна жена да се подложи на бъбречна трансплантация. Неговият принос тогава бе 10 000 лева.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?