Следвайте ни

Експерт по изборен процес поведе листата на „Демократична България“

viber icon

На експерта по изборен процес залага за водач на листата си за Пазарджик „Демократична България – обединение“. Така е представена първата в списъка – Антоанета Цонева, на сайта на партията „Да, България“. 

Тя е първият омбудсман на Столична община (2001-2004), четем още във визитката й на сайта на партията. Съосновател е на “Институт за развитие на публичната среда” – организация с богат опит и принос в оценката на изборното законодателство и наблюдение на избори. Сред значимите застъпнически дейности на организацията е въвеждането на преференциално гласуване в българската изборна практика, осигуряване на прозрачност в дейността на Централната избирателна комисия и висок стандарт на публичност за финансирането на предизборните кампании.

Учредител е на “Да, България!” и член на Изпълнителния съвет на партията. Член е, също така, на Управленската алтернатива на „Демократична България“ с ресор “Политики за българските граждани зад граница”.

Нейна кауза е всички български граждани да могат да упражняват правата си на избиратели, без значение в коя точка на света се намират. Затова в парламента ще вложи усилия за въвеждането на избирателен район “Чужбина” и за гласуване от дистанция – по пощата и през интернет. Антоанета е част от екипа, разработил законодателните предложения на Демократична България по тази тема.

„Демократична България – обединение“ номинира общо 15 кандидати за народни представители от региона. 

Ето и пълната листа:

1. Антоанета Димитрова Цонева
2. Александра Красимирова Стеркова
3. Емил Николов Чолев
4. Васил Николов Тодев
5. Стоил Трифонов Гигов
6. Иван Тодоров Хрисин
7. Пламен Иванов Даракчиев
8. Костадин Стефанов Деянов
9. Михаил Димитров Ангелов
10. Петър Христов Цикалов
11. Инна Иванова Ватахова
12. Иван Георгиев Велов
13. Бранимир Асенов Манушов
14. Христо Петров Стефанов
15. Николай Евтимов Янев

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?