Следвайте ни

Екслузивно: Преля напоителен канал край Сарая

Обявяват частично бедствено в Община Пазарджик

viber icon

Скъсала се е част от дигата на напоителен канал „Алеко-потока”, в землището на село Сарая, община Пазарджик, научи "Марица". Инцидентът е в следствие на паднали интензивни валежи през последното денонощие. След тях значително се е повишило нивото на отводнителен канал „Дели арк”, което днес преди обяд е предизвикало преливане на напоителното съоръжение.

Служители на „Напоителни системи” ЕАД, клон „Тополница” и клон „Марица” са реагирали незабавно, като са предприели спешни аварийно-възстановителни работи за отстраняване на аварията с помощта на тежка техника, с изсипване на едроломен камък за възстановяване на скъсаната дига на напоителния канал.

На място са изпълнителният директор на Дружеството Снежина Динева и управителите на клон „Тополница” и клон „Марица”.
За възникналата авария са уведомени Гражданска защита и РДПБЗН - Пазарджик. Очаква се на територията на община Пазарджик да бъде обявено частично бедствено положение до отстраняване на аварията и възстановяване на водоподаването към земеделските производители.

Екипи на „Напоителни системи” ЕАД ще извършват денонощни обходи и наблюдения на мястото, с цел недопускане риск за живота и здравето на населението и опазване на прилежащата инфраструктура.

Към настоящия момент няма опасност за населението в района на възникналата аварийна ситуация.

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?