Ексградоначалникът на Стрелча Стойно Чачов става зам.-кмет

Бившият кмет на община Стрелча Стойно Чачов, отстранен от поста през декември, е назначен като зам.-кмет на местната администрация. Това се разбра, след като той сам се похвали в страницата си във Фейсбук. Де факто ексуправникът сега става заместник на бившата си заместничка Неделка Фингарова, която след прекратяване на пълномощията му стана ВрИД кмет на средногорската община.

"Чувствам се задължен да ви информирам, че приех поканата на ВрИД кмета на община Стрелча, Неделка Фингарова, да заема поста на заместник-кмет, написа Чачов. Приех предложението изпълнен с чувство на дълг към всички вас, които само преди няколко месеца ми гласувахте своето доверие. Изпълнен и с чувство на морална отговорност към всички мои съграждани и към случващото се в нашата община. Оставам тук, с всички вас, за да можем заедно да преодолеем трудностите съпътстващи нашето ежедневие. Оставам в името на това, всички ние да живеем един по-добър и по-достоен живот!".

Припомняме, че през декември Общинската избирателна комисия прекрати предсрочно мандата на избрания за втори мандат местен управник след подаването на сигнал  от бивш кмет на Стрелча - Ильо Ильов. Стойно Чачов изгуби кметското място заради нарушение на закона - след избирането си на 3 ноември 2019 г. е трябвало в едномесечен срок да прекрати участието си във фирма "Българска федереция по белот" ЕООД, на която е 100-процентов собственик и управител. Чачов е бил управител на учредената от него фирма и по време на целия си първи мандат. Това обстоятелство той не е посочил в декларациите си пред Сметната палата в началото и на двата си мандата, а е предприел действия по прехвърляне на дяловете си в търговското дружество едва на 18 декември 2019 г. - ден, след като е подаден сигналът срещу него за нарушение. 

Стойно Чачов обжалва решението на ОИК пред Административен съд - Пазарджик, който отхвърли жалбата и го осъди да заплати на Общинската избирателна комисия в Стрелча направените по делото разноски в размер на 500 (петстотин) лева. Решението е потвърдено окончателно и от ВАС на 14 април. А две седмици по-късно ексградоначалникът се завръща в общината, пак на ръководен пост. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?