Следвайте ни

Еколози провериха сигнал за нехуманно отношение в зоокъта

viber icon

За нехуманно отношение и лоши условия за отглеждане на животни в Пазарджишкия зоокът е един от сигналите до РИОСВ през септември. Направена е проверка с ветеринар и представител на Агенцията по храните. Становището на експертите е, че животните са в добро състояние и се отглеждат при условия, съобразени с биологичните им изисквания. 

Осем са общо сигналите до Екоинспекцията за миналия месец. Подадена е информация за отпадъчни води от главния колектор на ВиК в Стрелча изтичат в земеделски земи. Дадено е предписание за спиране на разлива. Проверено е и твърдение че свинекомплексът в Априлци зауства отпадъчни води в река Елшишка, но проверката не е установила такова нарушение.

Във Варвара граждани имали опасения, че площадка за неопасни отпадъци крие риск от зарази, но е установено, че тя отговаря на изискванията. Проверен е и сигнал за измряла риба в река Луда Яна край Цар Асен. При оглед не са открити мъртви риби, нито разливи от близката мина.

Прахово замърсяване пък е установено в Ковачево от оризарна край селото. Дадени са предписания, предстоят нови проверки.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?