Следвайте ни

Еколози провериха сигнал за нехуманно отношение в зоокъта

За нехуманно отношение и лоши условия за отглеждане на животни в Пазарджишкия зоокът е един от сигналите до РИОСВ през септември. Направена е проверка с ветеринар и представител на Агенцията по храните. Становището на експертите е, че животните са в добро състояние и се отглеждат при условия, съобразени с биологичните им изисквания. 

Осем са общо сигналите до Екоинспекцията за миналия месец. Подадена е информация за отпадъчни води от главния колектор на ВиК в Стрелча изтичат в земеделски земи. Дадено е предписание за спиране на разлива. Проверено е и твърдение че свинекомплексът в Априлци зауства отпадъчни води в река Елшишка, но проверката не е установила такова нарушение.

Във Варвара граждани имали опасения, че площадка за неопасни отпадъци крие риск от зарази, но е установено, че тя отговаря на изискванията. Проверен е и сигнал за измряла риба в река Луда Яна край Цар Асен. При оглед не са открити мъртви риби, нито разливи от близката мина.

Прахово замърсяване пък е установено в Ковачево от оризарна край селото. Дадени са предписания, предстоят нови проверки.

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори?