32

Екипът на РЗИ се вдига на протест

Искат незабавно увеличение на основните трудови възнаграждения

Екипът на Регионалната здравна инспекция в Пазарджик излиза на протест. Той предстои днес от 12:00 часа пред сградата на ведомството. Основното искане е за незабавно увеличение на основните трудови възнаграждения, които не са актуализирани нито веднъж през цялата 2022 година на фона на инфлацията, става ясно от съобщението.

 

Ето какво гласи то:

Съобщение от служителите на 

РЗИ Пазарджик

26/09/2022 г.

 

НИЕ, СЛУЖИТЕЛИТЕ НА РЗИ ПАЗАРДЖИК СЕ СОЛИДАРИЗИРАМЕ С ПРОТЕСТИТЕ НА КОЛЕГИТЕ СИ ОТ СТРАНАТА

Днес, 26.09.2022 г. от 12. 00 до 12.30 ч. служителите от Регионална здравна инспекция Пазарджик излизаме на символичен протест пред сградата на инспекцията, с което изразяваме пълната си подкрепа към Националния протест на служителите на РЗИ.

Подписахме декларация, адресирана до президента на Република България г-н Румен Радев, до министър-председателя г-н Гълъб Донев и до министъра на здравеопазването д-р Асен Меджидиев, с която отправяме искания за увеличение на трудовите си възнаграждения. 

Ние, служителите от РЗИ сме неуморно на своя пост в името на общественото здраве. Три години работихме в условията на световна пандемия. Малцина си дават сметка за всеотдайната работа и дейностите по овладяване на пандемията от COVID-19, за 24-часовото разположение, за неуморния труд през почивни и празнични дни, за готовността и саможертвата в полза на общественото благо. 

Задачите и отговорностите на Регионалните здравни инспекции, като териториален орган на МЗ, не се изчерпват с COVID-19. РЗИ осъществява и организира държавната здравна политика на територията на съответната област. Ролята на служителите на РЗИ е осигуряване на превенция, промоция и контрол на общественото здраве в България. Задълженията се увеличават и разширяват по обем и направление всеки изминал ден. Вменяват се нови задължения и отговорности, при които ние здравните специалисти проявяваме отдаденост и професионализъм. 

Всекидневно се сблъскваме с общественото недоволство и негативи, които неизменно се проявяват поради естеството на работа. В тези трудни моменти не си позволяваме проявата на безотговорност, не абдикираме от ангажиментите си, съзнавайки благородната си мисия в името на живота и здравето на хората. 

През 2022 г. служителите в РЗИ не получихме никакво увеличение на работните заплати, неглижиране, което при тези галопиращи цени поставя нас и семействата ни пред сериозни изпитания, тъй като основните заплати са едни от най-ниските в системата на държавната администрация и в бюджетната сфера.

Ето защо служителите на РЗИ Пазарджик се присъединяваме към протестите на служителите от РЗИ в страната и към техните искания за незабавно увеличение на основните трудови възнаграждения.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?