32

"Ефектът на пеперудата": Тъжно детско писмо предизвика вълна от доброта

Трогателно писмо на четвъртокласничка до Дядо Коледа, от когото тя не иска подаръци и не иска нищо материално, а само братчето ѝ да оздравее и да проходи, предизвика вълна от добрини и човешко съчувствие. При това - за броени часове. Това се случи само ден, след като директорката на училището в село Ивайло Ивана Пепечкова публикува тъжното послание на малката Наташа, твърде рано разбрала, че здравето е много по-важно от подаръците.

Развълнувана от проявите на човещина, Пепечкова сподели първите резултати от милото писмо с молитви за изцеление:

Ефектът на пеперудата“, предизвикан от едно детско писмо до Дядо Коледа.
Само ден след като го публикувахме, писмото на Наташа накара:
- Десетки познати и непознати, от близо и далеч, да протегнат ръка и да изявят готовност да помогнат на едно болно момче;
- Една служителка на Български пощи да се просълзи и да не поиска пари за пощенската услуга от учителката Мима Бесалева, която бе отишла да го пусне в кутията;
- Актрисата Detelina Stoicheva да покани Наташа да посещава Театрална къща без да заплаща такса.
Малките предколедни чудеса, които ни трогнаха днес. Пожелаваме си още много!".

Вече се събират дарения за терапията на Кирчо - болното братче на Наташа. Средства може да се превеждат по банковата сметка на детето:

Общинска банка

IBAN BG53 SOMB 9130 1062 7929 01

BIC SOMBBGSF

Титуляр: Киро Иванов Илиев

Нека си припомним и част от нейното послание, докоснало сърцата на хората:

Кирчо е болен от мускулна дистрофия. Той не се оплаква въпреки болката, болниците и всички ежедневни процедури. Ходи всеки ден при един много добър батко на рехабилитация. Казва се Митко. Той е много грижовен към него.

В България лекарите не можаха да му помогнат. Ходи на лечение в Турция, където му правят вливане на стволови клетки. Мама и татко го водиха три пъти. Той започна даже да си движи ръцете и да си мърда краката. Но за последния, четвърти път, нямаме пари. Трябва още да съберем.

Мама и татко също са много добри хора. Преди години, татко намери голяма сума пари и ги върна в полицията, въпреки че събираме за батко. Ние вярваме, че ако сме добри, добрината ще се върне при нас.

Дядо Коледа, ако можеш да сбъднеш нашата мечта, ние ще бъдем най-щастливите хора на този свят“ - пише Наташа.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?