32
Следвайте ни

Една легенда си отиде: Багери сринаха "Полски Боровец"

viber icon

Емблематичният за Пазарджик ресторант "Полски Боровец" вече не съществува. Тези дни багери са захванали изоставената му и полуразрушена от времето сграда и са я сринали до основи. Така от някогашното заведение остават само спомените на по-възрастните, които са го посещавали, докато е работело.

 

Популярният в миналото ресторант (не само в Пазарджик, но и извън пределите му) се намира на края на града, в района на големия магазин "Крез". И може би разрушаването му щеше да остане незабелязано, ако не беше набитото око на уважавания местен фотограф Никола Колев, който е бил в подходящото време на мястото, за да запечата за историята момента, когато багерите "изяждат" последните останали стени от сградата. Снимките, публикувани от Колев в социалните мрежи, предизвикаха вълна от носталгия. Някои си спомниха как са се женили в "Полски Боровец" или са кръщавали там децата си, други - за младежките си купони и лудории, свързани със заведението от соца.

Така или иначе, то стоя изоставено и неработещо с десетилетия. Вероятно още в началото на този край от някогашната му база е било разграбено каквото може да се отнесе и да се изкара някой лев от него. На моменти се е превръщало в свърталище на съмнителни типове. А в последните години постройката - колкото и да е била здрава някога, вече беше неспасяема руина и наистина тъжна гледка, посрещаща влизащите в града. От пръв поглед си личеше, че ще е по-скъпо да се ремонтира, отколкото да се построи нещо ново на нейно място.

"Няма как да се върне социализмът" - гласи един от коментарите под фотосите на Колев. "Господи, колко спомени човешки рухнаха!" - възкликва друг потребител. Трети се връщат към ученическите си години, когато наблизо е имало и МУЦ (междуучилищен център).

По информация на "Марица" имотът е купен от пазарджишки предприемач и общински съветник. До момента той се е занимавал с други видове бизнес, но сега явно е решил да строи. В терена е планирано да се издигне комплекс от обществени и жилищни сгради с детски площадки и зелени зони за отдих.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

В.З.П.

В.З.П.

17.12.2021 | 12:05

общински съветник.......

Отговори
0 0
В.З.П.

В.З.П.

17.12.2021 | 12:03

общински съветник.......

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?