32
Следвайте ни

Двойка сключи брак и кръсти сина си в един и същи ден

viber icon

И кръщенка е имало редом със сватбата на най-новото семейство в Калугерово, подписало брак в кметския кабинет, разказа пред репортер на "Марица" кметът Ангел Божилов, който за втори път влиза в ролята на ритуалчик. И сега той лично е водил церемонията на Николинка и Стефан Тодорови, които от години живеят заедно в Гърция и рядко се прибират в родното си място. Този път си дошли специално за да узаконят връзката си, от която имат двама синове. И за да посветят единия от тях в християнството. Два часа след венчавката той бил кръстен в Калугеровския манастир.
"Беше много емоционално, но този път бях по-спокоен, надявам се третия път да е направо професионално" - пошегува се Божилов, но иначе си пожела по-често да има такива приятни ангажименти. 
Само преди няколко месеца той узакони брака на друга двойка от селото. Събитието бе прието с вълнение и от него, и от колегите му в кметството, които превърнаха кметския кабинет във феерия от балони и цветя специално за бъдещото семейство. 
Вторите си дошли подготвени с погачи, шампанско и много гости, така че си станало прекрасно празненство. Веднага след него тръгнали към манастира, за да кръстят момченцето си.
Венчавките в кметския кабинет може би са новата традиция в Калугерово. Преди години там е имало ритуална зала, но е отдавна закрита, след като дълги години никой не проявявал интерес към венчавки и кръщенки там - хората предпочитали да ги правят по градовете. Сега тенденцията се обръща.

*Снимка - Информационен център - Калугерово

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?