32

Две селища в Пазарджишко с режим на водата

Две населени места в областта остават на воден режим, а въведеният в края на юли за село Црънча вече е отменен. Това става ясно от актуалните данни за качеството на питейната вода за първата половина на август, оповестени от Регионалната здравна инспекция.

Както “Марица“ съобщи, на режим от 19 август е беловското село Момина клисура, където това се налага поради пълно източване, профилактика и ремонти на съоръженията на горен изравнител, а едноименният ВЕЦ междувременно няма да подава количества към съоръженията за битово водоснабдяване. Засега чешмите се спират нощем от 23,00 часа до 6,00 часа сутринта.

Режим е въведен и в летовището Атолука в Брациговска община. Там вода се пуска от 08:00 до 10:00 часа и от 15:00 до 17:00 часа. Причината е намаленият дебит на водоизточниците на вилното селище.

За първата половина на месеца са изследвани десет проби вода от водопроводи в 6 населени места и един минерален извор. Никъде не са открити отклонения от нормите. Издадени са две предписания за хигиенни мероприятия.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?