Следвайте ни

Две общини обещаха помощ за пострадалите от Кръстава

viber icon

Общинските ръководства на Велинград и Сърница обещаха помощ за пострадалите при пожара в село Кръстава. 

Във Велинград вече са свикали комисия, която да опише щетите. Водят се и разговори с горски стопанства за съдействие, съобщи кметът Костадин Коев. Вчера той бе в Кръстава за да се запознае отблизо със ситуацията там. „Разбира се, че общината ще подкрепи тези хора. Те трябва да бъдат спокойни, че сме зад тях. Ще помогнем, няма да ги оставим в този труден момент. Ще направим един план за подкрепа и възстановяване”, обеща Коев. 

С помощта на горските стопанства, в региона се очаква да бъде осигурен дървен материал. Търсят се и фургони, в които хората да бъдат временно настанени. Общината ще настоява и за отпускане на средства от междуведомствената комисия за възстановяване и развитие. В началото на седмицата ще бъде разкрита и банкова сметка за дарения.

Междувременно в Сърница подемат кампания за подпомагане на нуждаещите се хора от Кръстава с дрехи и продукти от първа необходимост, съобщиха от там. 

Въпреки почивните дни в сградата на общинската администрация на Сърница бяха отворени вратите. Там е ситуиран пункт за дарения. Приемат се храна, дрехи, обувки, завивки. Лицата, които се нуждаят от помощ, са 10 деца на възраст между 3-10 години и около 20 възрастни. Събраните дарения ще бъдат незабавно доставени до бедстващите, като превозът за това е подсигурен.

В Сърница готвят и стартиране на по-мащабна дарителска кампания с парични средства, за което местното население ще бъде уведомено допълнително.

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?