Следвайте ни

Две млади дами почти утроиха парите за Георги

viber icon

 

Електронен базар събра за лечението на момчето повече средства дори от дарените вместо цветя в първия учебен ден. А организаторките се заричат: „Нека оздравее, ще продължим да му помагаме!“.

 

Две млади пазарджиклийки направиха нещо, смятано за непостижимо – само за броени дни утроиха сумата по дарителската сметка на 18-годишния Георги Арнаудов, нуждаещ се от пари за лечение от Сарком на Юинг. След като в първия учебен ден инициативата „Дарение вместо букет“ успя да събере около 33 000 лева, организираният от Мирослава Казакова и Магдалена Тончева електронен базар във Фейсбук пожъна невероятен успех – постъпленията вече са почти 90 000 лева. Успехът е постигнат буквално за няколко дни. А обявленията и търговете продължават. Допълнителна полза от виртуалната разпродажба е, че обедини хиляди хора от Пазарджик и не само около нещо наистина смислено и красиво – едно младо момче да върне здравето си.

„Имам изгубен човек от тежка болест, знам какво е и исках страшно много да помогна, разказва Мирослава Казакова, която първоначално сама прави и администрира групата в социалната мрежа. Първия ден бях разочарована, защото нямаше никаква активност. После обаче нещата потръгнаха, групата бързо стана много силна, много хора се палеха по идеята и искаха да помагат. Ценна подкрепа ми оказа и другата администраторка на групата – Магдалена Тончева. Аз за пръв път се занимавам с такова нещо и почти нищо не знаех. Тя ми даде напътствия и заедно доведохме идеята до нейния втори, много по-силен етап. Радваме се, че толкова хора се включват, че други помагат по своя начин – с благотворителни концерти, мачове, турнири, физически базари, които обявяват в нашата група“. 

Мирослава е приятно изненадана от това, че нейната виртуална кампания изпреварва по резултати даже даренията вместо букети за първия учебен ден, при положение, че почти нямаше училище, което да не откликна на призива. Резултатът далеч е надминал очакванията й.

Доскоро Мирослава и Георги били просто бегли познати. Днес младата жена категорично заявява: „Възхищавам му са за това как приема всичко с усмивка. Може би умишлено не показва тревогите и страданията си, но е невероятно силен! Искам само той да оздравее, да продължава да е така пословично борбен и ведър, а ние ще продължаваме да му помагаме с каквото можем!“.

Електронният базар пък отдавна е излязъл извън рамките на първоначалната идея – всеки да предложи вещи, които не са му нужни, те са се продадат и парите да се преведат по сметката на младежа. Постепенно обаче хората започват да пускат за продан книги, речници, предмети на изкуството, декупаж. А най-атрактивни са сякаш спортните трофеи – фланелки на двата отбора на „Хебър“, сувенирни топки с автографи от всички играчи в отбора. Някои обявяват търгове, а в наддаванията цената нерядко надхвърля значително първоначално обявената. Предложения артикул получава онзи, който публикува сканирано платежно нареждане към сметката на Георги, обяснява Магдалена Тончева.

„Честно казано, сме много доволни от резултата до момента. Мнозина даряват и без да искат покупка – заради самото добро. Като админ и на друг благотворителен базар мога да ви кажа, че това рядко може да се види. При Георги нещата се случват много добре, парите се събират много бързо и това може само да ни радва. Сумата е вече близо 90 000 лева, променя се със секунди! За няма и четири дни се покачи с близо 40 000 лева, а това е невероятно! Чувството е страхотно – да знаеш, че толкова много хора правят всеки според силите си, за да помогнат на Георги. Всички му отправят чудесни пожелания – не само да се съберат парите, но и да се излекува, всичко да е наред и след кампанията!“.

В момента тече и организация за базар на открито, средствата от който също ще са за лечението на младия човек. Събитието ще бъде точно на 19-ия му рожден ден. Специален жест по този повод поднася и „Чудесия“ – благотворителен концерт.

Сумата, необходима за лечението му в Германия, е 300 000 лева.

Дарения за терапията се събират още в банкова сметка и чрез PayPal.

 

Дарителска сметка в лева:
РАЙФАЙЗЕНБАНК
IBAN: BG72RZBB91551011086230
BIC: RZBBBGSF
Титуляр: Георги Йорданов Арнаудов
Гр. Пазарджик

PayPal: paypal.me/georgiarnudov

https://www.paypal.com/paypalme2/georgiarnudov

Дора Цветкова

Дора Цветкова

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?