32

Две дами срещу 10 мъже в битката за кметския пост в Пазарджик

За пръв път ГЕРБ не издига нито един кандидат за кмет в общината

Две жени и десетима мъже ще се борят на местния вот за поста на кмет на община Пазарджик, стана ясно след изтичане на срока за регистрация на кандидатите.  Повечето претенденти са известни лица, но има и нови. Не липсват и завръщащи се в политиката след дълго или по-кратко отсъствие.

Сред кандидатите за народното доверие е досегашният кмет на общината Тодор Попов, който ще се състезава за пети мандат. Той е подкрепен от Местна коалиция „Новото време“. Тя издига и пълен списък от 41 кандидати за общински съветници, в който са повечето от съветниците на коалицията от предходния мандат, има и нови имена. Освен това организацията има предложения за кметове на 30 от общо 31 малки населени места в общината без Добровница.

Един от опонентите на Попов ще бъде младият адвокат и депутат Петър Куленски - кандидатът на КП „Продължаваме промяната-Демократична България“. Политическата организация издига 27 общински съветници и четирима кандидати за кметове на села.

Предприемачът Благо Солов, който е и дългогодишен общински съветник, за пореден път се явява на местния вот, този път - с подкрепата на КП „Заедно за силна община“. Коалицията издига листа с 28 кандидати за общински съветници, има и четири номинации за кметове на села.

Адвокат Чавдар Чавдаров, също дългогодишен общински съветник, също се впуска в надпреварата за кметското място в Пазарджик, подкрепен от МК „Земеделски народен съюз“. Организацията има 12 предложения за общински съветници и девет - за кметове на малки населени места. 

ПП „Има такъв народ“ издига адвокат Тинко Василев. Партията има листа със 17 кандидати за общински съветници и трима - за кметове на села.

Доктор Цоко Цоков, дългогодишен хирург, е кандидатът за кмет на общината, издигнат от коалиция „БСП за България“. Заедно с него организацията е регистрирала листа с 24 кандидати за общински съветници и 8 - за кметове на малки населени места.

Доскорошният областен управител на Пазарджик Трендафил Величков, който бе един от първите, обявили участието си в местния вот, се впуска в борбата за народното доверие с подкрепата на ПП „Движение Нашият град". Партията е подредила листа от 25 общински съветници, има и трима кандидати за кметове на села.

Предприемачът Ангел Василев - собственик на „Телекабел“, е предложението за общински кмет на ПП „Пряка демокрация“. Партията издига 32 кандидати за общински съветници, сред които са известни имена на местни общественици и политици, както и кандидат за кмет на Паталеница.

Доскорошната народна представителка Десислава Георгиева ще се бори за поста на общински кмет с подкрепата на ПП „Възраждане“. Партията има регистрирана листа с 21 предложения за общински съветници, а кандидатите ѝ за кметове на села са трима.

Бизнесменът Иван Папазов пък е издигнат от ПП „Земеделски съюз Александър Стамболийски“. Политическата организация е регистрирала и листа с 20 кандидати за общински съветници, има и четирима кандидати за кметове на села.

Бизнесменът Борислав Даскалов е една от изненадите. Той е издигнат от ПП “Бъдеще за родината“. Партията е регистрирала още листа с 12 кандидати за общински съветници и един - за кмет на Драгор.

Бившата депутатка от ГЕРБ Десислава Тодорова също се бори за кметското кресло с подкрепата на ПП „Партия на зелените“. Партията има седем предложения за кметове на малки населени места и листа с 25 номинации за съветници.

Друга изненада - за първи път ГЕРБ не издига нито един кандидат за кмет в Пазарджишка община. Партията на Борисов ще участва във вота само с листа за общински съветници, включваща 41 имена.

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?