Следвайте ни

Двама доблестни мъже спасили дете от панагюрския педофил

viber icon

Намесата на доблестни панагюрци вероятно е спасила 8-годишното момиченце, станало жертва на педофил преди дни, научи „Марица“. Детето само се откъснало от лапите на насилника и побягнало. Геро Кацаров и Генчо Десков го видели, когато вече било извън необитаемата сграда, където станало посегателството. Веднага след това изскочил и 26-годишния му душманин. Двамата мъже разбрали, че се случва нещо нередно и го подгонили с цел да го задържат и предадат на полицията. Той обаче се оказал по-пъргав и успял да се укрие. Скоро след това по подаден сигнал се намесили и униформените. След проведени издирвания и заградителни дейности престъпникът е заловен.

Както „Марица“ вече писа, от петък миналата седмица той е с постоянна мярка „задържане под стража“. Случаят се разследва.

Без намесата на младежите момиченцето със сигурност не е имало шанс да се измъкне от похотливите мераци на извратения насилник, коментират панагюрци. В последните дни те не спират да изразват възхищението си от постъпката им и решаващата им роля за „случая, за който не се говори“.

А за него не се говори, защото по принцип при засегнати непълнолетни по закон властите са задължени да подхождат деликатно и подобни истории да не се оповестяват. Което не значи, че на педофила ще му се размине. Още повече, че за 26-те си години вече е натрупал солидно криминално досие, включващо няколко кражби и сбиване с нанасяне на средна телесна повреда. 

По наша информация, потвърдена от полицията, престъплението е извършено на 27 ноември около 17-17,30 часа в строяща се и необитаема сграда. Педофилът примамил детето вътре и извършил блудствени действия и дори се опитал да го завърже. То обаче успяло да му се измъкне.

Разследването по случая продължава.

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?