Следвайте ни

Два младежки проекта ще бъдат финансирани от Община Панагюрище

viber icon

За поредна пета година Община Панагюрище ще финансира реализирането на младежки проекти. В провелата се процедура за кандидатстване младите хора имаха възможност да представят своите планове и стратегии по общо 11 приоритета.

В срока на конкурсната сесия за  2021 година постъпиха две проектни предложения: „СПОРТЪТ Е ЗДРАВЕ“ на „ЛАЙЪНС КЛУБ – ПАНАГЮРИЩЕ“  И „ПРОМЯНАТА ЗАПОЧВА ОТ МЕН“ на СНЦ „На орището“. Експертната комисия, назначена със заповед на кмета на община Панагюрище, разгледа, оцени и класира проектите. Решението на Комисията, утвърдено със заповед, е двата проекта да бъдат финансирани от общинския бюджет в размера на заявените проектни предложения.

Одобрените проекти са:

„ПРОМЯНАТА ЗАПОЧВА ОТ МЕН“ на Сдружение с нестопанска цел „На орището“, на стойност 2 996,10 лева.

Проектът ще се реализира в периода: 03.07.2021 – 14.08.2021 година, в село Попинци.

Целта на дейностите в проекта е да насърчи и задълбочи разбирането на младежите в село Попинци за околната среда и потребността от защитата й, да стимулира нагласите, творчеството, предприемчивостта и инициативността на младите хора за създаване и поддържане на чисто пространство и за въвличането им като активни участници в социалния живот.

В проекта се предвиждат следните дейности: предоставяне на информация и подкрепа от експерти – еколог и психолог; практическа дейност по сметосъбиране и  извозване на боклук, с активно участие на младежи; творчески дейности – конкурс за проект  „Моето послание за чиста природа“ и Арт ателие „Подарък от отпадък“  - за симулиране на креативност, активност и изобретателност.

Оптималното им реализиране ще осмисли свободното време на младите хора от село Попинци, ще стимулира младежката активност, ще насърчи младият човек да развие и изрази предприемчивост и креативност, ще създаде нагласи за грижа за околната среда, както и за опазване и защита на природните ресурси.

Преки участници в реализацията на проекта  ще бъдат 45 младежи,  на възраст  от 14 до 29 години.

Партньори при реализирането на различните проектни дейности ще бъдат: Кметство село Попинци, ОУ „Отец Паисий“ и ЕкоПак.

 


„СПОРТЪТ Е ЗДРАВЕ“ на „ЛАЙЪНС КЛУБ – ПАНАГЮРИЩЕ“, на стойност 3 000 лева.

Проектът ще се реализира на 19.06.2021 г., в град Панагюрище.

Основната цел на проекта е насърчаване на социално отговорно поведение за водене на здравословен начин на живот. Дейностите целят повишаване на информираността по теми от изключителна важност за съвременното общество и включването на спорта като основен инструмент.

В проекта се предвиждат следните дейности: под ръководството на треньори и инструктори организиране и провеждане на масови прояви със спортен характер – народна топка, щафетно бягане, майсторско управление на велосипед, тренировка по йога; спортни демонстрации по волейбол и канго; обучения на младите хора по въпросите на здравето, спорта и физическата активност; дегустация на здравословни храни – целяща да повиши чувствителността на младежите към храната, която консумират, нейното качество и значението на плодовете и зеленчиците за човешкото здраве.

С вело-поход под наслов  „Да преборим диабета”, по маршрут от Знака на „Лайънс клуб“ до Мемориален комплекс „Априлци“, с участието на всички младежи ще бъде завършен спортният юнски празник.

Във всички дейности се предвижда активното участие на младежите от „Лео клуб“ – Панагюрище, които ще спомагат за организацията на проявите и ще бъдат в помощ на ръководителите на отделните дейности.

Преки участници в реализацията на проекта  ще бъдат 95 младежи,  на възраст  от 14 до 18 години.

Партньори, при реализирането на различните проектни дейности, ще бъдат: РОТАРИ КЛУБ – ПАНАГЮРИЩЕ, „Zina KangooClub“, Медиен Център Оборище – Панагюрище, Йога Клуб Панагюрище и „ДЕТОНИ“ ЕООД – Панагюрище.

Община Панагюрище пожелава успешна реализация на двата проекта и се надява все повече предприемчиви млади хора да проявят инициативност чрез формата „МЛАДЕЖКИ ПРОЕКТИ“.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?