Следвайте ни

„Уни Хоспитал“ бе отличена с два Медицински Оскар-а

viber icon

За поредна година МБАЛ „Уни Хоспитал“ получи признания по време Националните медицински награди. Те са за категориите „Качество и безопасност“ и „Социална отговорност“. На 26 май, на специална церемония в столичния хотел Маринела, бяха връчени отличията, които са признание за хуманизма и отговорността на лекари, болници, клиники и екипи с доказани значими постижения в областта на здравеопазването. Наградите са за целия екип на „Уни Хоспитал“, подчерта д-р Красимира Чачова-Ранчева, управител на лечебното заведение. 

В категорията „Качество и безопасност“, една от трите големи награди, „Уни Хоспитал“ бе отличена заради оказаното лечение на пациенти с COVID-19, без това да доведе до заразяването на други пациенти или персонал на болницата. Признанието в категорията „Социална отговорност“ бе заради близо 1000 безплатни профилактични прегледи, извършени от висококвалифицираните медицински специалисти на лечебното заведение през миналата година. 

„Всеки ден се стремим да изпълваме със съдържание мотото си – Всичко за здравето под един покрив!“, сподели още д-р Чачова, благодарейки за получените награди.

През 2016 година МБАЛ „Уни Хоспитал“ получи Медицински Оскар за „Медицински иновации“, а през 2019 година – за „Медицински инвестиции“ и „Специална награда на пациентите“.

Коментари (1)

велеслава

велеслава

26.06.2020 | 14:47

Едни получават награди, а други бачкат като луди, за да спасяват заразени с короната. Не се ли уморихте да правите реклама на "Уни Хоспитал"? Почти всеки ден в новините на Телекабел се излъчват хвалебствени репортажи за тази болница, но колко пациенти с ковид бяха приети там за лечениие? Защо, след като в един момент областната болница в Пазарджик беше "пренаселена" новозаразените се изпращаха в Пловдив, а не в "Уни Хоспитал"? Сега проблеми има Велинградската болница, но не съм чула да е получила помощ от Панагюрската. Така, че поздравления според мен заслужават медиците, които ежедневно се борят с вируса в двете болници в Пазарджик - Областната болница и Белодробната болница, те поеха и продължават да поемат цялата тежест на епидемията. И не, не съм медицински работник, ако някой би си помислил това. Професията ми е много далече от медицината. Просто следя регионалните новини около ковид 19, та новата порция реклама ми дойде в повече.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?