Следвайте ни

Два колана спрели водата на Сърница

viber icon

Изключително пошла и безотговорна вандалска проява е причината за липсата на водоподаване в голяма част на град Сърница през последните дни.

След 48-часова денонощна работа на екипите на ВиК - Велинград и Общинска администрация Сърница се установи, че повредата на водопровод Шерифова ливада, захранващ голяма част от общинския център и предимно кв. "Петелци", се дължи на умишленото пускане в една от шахтите на водопровода на два платнени колана, завързани по между си, с дължина на всеки по около 30 см.

Същите са успели да достигнат по водопроводните тръби до разклонение, намиращо се в близост до бензиностанции в началото на града, като причинили пълно запушване на тръбата и невъзможност за подаване на вода.
Предвид, че в момента Сърница се намира в летен и туристически сезон, постъпката на лицата, извършили умишленото запушване на водопровода, е повече от осъдителна, не скриха възмущението си от местната администрация.

Също така обръщаме внимание, че намирането на мястото на запушването, е изключителен късмет, защото по първоначални прогнози на специалисти, при невъзможност за откриването му в терена извън регулацията на града, трябваше да се пристъпи към разкопаване на голяма част от асфалтовите настилки на улиците, в това число и на новоасфалтирани обекти от тази година, за да се търси причината за спирането на водата.
Поради това приканваме всички, които имат информация за извършването на деянието, да подадат сигнал в общинска администрация или органите на районно управление на МВР. По своята същност деянието представлява престъпление съгласно Наказателния кодекс и лицата, причинили подобна авария, която би могла да струва изключително големи финансови загуби както за общинската инфраструктура, така и за нашите граждани, следва да понесат пълната сила на българското законодателство за безотговорната си постъпка, коментираха от ръководството на Община Сърница.

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?