32

Два дни алпинисти и граждани ще катерят Общината

Два дни ще продължи тазгодишното издание на едно от най-зрелищните и необичайни събития в Пазарджик - катеренето на сградата на Общината, съобщиха организаторите от местния клуб „Планинско спасяване“. Датите са 30 септември и 1 октомври, като и в двата дни началото е 10:00 часа. Очаква се този път катеренето да премине при изключителен интерес. Записването на място остава възможно, но предварително записаните ще бъдат с предимство.

Сградата е висока почти 60 метра, а фасадата е релефна с повтарящи се малки хватки. Това прави възможно изкачването по два метода: спелео катерене и класическо катерене. Съревнованията са любителски, но няма пречка да участват и професионалисти.

Състезаващите се за време са с предимство пред гражданите, които искат просто да предизвикат възможностите си. Като състезатели ще бъдат записвани само хора, които са част от клуб или имат лична екипировка. Отделните дисциплини ще бъдат обявени на по-късен етап, но отново ще бъдат в две категории - отборни и индивидуални.

От тази година ще има нови въжени системи, които ще са предназначени само за деца с височина 120-150 см. По преценка на екипиращите по-ниски деца няма да бъдат допускани, тъй като екипировката няма да им е по мярка и е опасно, предупредиха от „Планинско спасяване“.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?