Следвайте ни

Дронове вкарвали дрога (и не само) в зандана в Пазарджик

Сексуални извращения и анархия в скандални кадри от килиите

viber icon

Скандални кадри, показващи тотална анархия в затворите, включително Пазарджишкия, излъчиха "Господари на ефира“. След случаите на избягали лишени от свобода в София и Пловдив, се оказва, че в тъмничните заведения охраната и редът съвсем не са на необходимото ниво.

Преди време предаването показа кадри с пандизчии, черпещи се с ракия около отрупани трапези и размахващи телефони, с които споделят битието си с външния свят. Подобни записи има и от Варна, където момчетата пушат трева, правят си селфита и общуват активно в социалните мрежи.

Нови кадри от зандана в нашия град обаче вадят наяве още по-тревожни факти. Маскиран с „бурка“ обитател рекламира богата палитра от наркотици, сред които и „бонзай“. Той бил предпочитан, защото не го отчитали никакви тестове и употребата му била недоказуема. Грам и половина струвал 500-600 лева.

По-нататък видеото показва ужасяващи сексуални посегателства и оргии, съвсем основателно цензурирани и маркирани със забранителното „18+“.

Затворник, осмелил се да говори пред камера, разказва, че има изнасилвания, побои, рекет, гаври, наркотици. Дрогата се вкарвала зад стените на тъмницата с дронове. По думите на интервюирания Христо това се случвало по няколко пъти на нощ. Той се чуди как охраната не ги забелязва. Открито заявява, че се опитали да го спрат да застане пред камера. Ползват се телефони и има връзка с външния свят, въпреки че не в това е смисълът на лишаването от свобода. Пие се алкохол, който се вари на място.

Христо споделя, че също е жертва на рекет. Свързал се с друг затворник – Сюлейман, за да му услужи с 40 кутии цигари. След 2-3 дена борчът набъбнал до 200 кутии, после нараснал с още 100. Един ден „кредиторът“ отишъл в килията на Христо и го нападнал със саморъчно направен нож или шило. Атакуваният пуснал жалба, но след три дни бил наказан. Мотивът: „Христо Гоцев е нарушил установените в затвора правила, като е осъществил нерегламентиран контакт с лишения от свобода Сюлейман, вземайки от него кутии цигари със задължение да му ги върне с лихва“, се казва в издадена от ръководството заповед. Пострадалият обобщава, че след като няма надзор отникъде, всеки в зандана си прави каквото си иска – побоища, мачетета, ужасии.

Пратете хора тука да разследват, призовава Гоцев.

Друг лишен от свобода – Георги, също разказва че вътре се вари ракия. На него му викали Цар Киро. На въпроса дали той самият произвежда, отговаря уклончиво, че досега не бил хванат. Цигарите били разменната валута за купуване на всичко – ракия, дрога. Всички тука имат телефони и интернет, казва Георги. Само че ако навън един апарат е 100 лева, зад дебелите стени цената му набъбва до 500. За да може да си го купи лишен от свобода, трябва да изкара парите, например – като свари ракия.

Пред Господарите и дирекорът на затвора комисар Веселин Коцев признава, че по някакъв начин вътре влизат наркотици и се употребяват.

Скандалното е, че вместо да бъдат изолирани и превъзпитани, затворниците продължават да си живеят както си искат. И то на гърба на данъкоплатците. С горчива ирония водещите отбелязват, че може би на лишените от свобода се позволява да правят каквото си искат, само и само да не бягат.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?