32

Дрога за над милион иззеха в Калугерово

Изненадващ удар на ГДБОП разкри склад за пакетаж на марихуана

Марихуана на стойност над 1 милион лева е иззета при изненадваща акция на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" в село Калугерово. Дрогата била старателно опакована и дозирана, готова за пазар.

 

Спецполицаите са претърсили изоставен някогашен склад, който в момента не се ползва, научи "Марица" от свои източници. Там в момента на удара имало няколко камиона, както и ремарке. Именно в него били намерени впечатляващите количества наркотик. По неофициална информация, той бил общо 5 сака по над 10 килограма, или общо повече от 50 килограма, разфасовани на дози. Освен тях е иззета и доста техника, която явно е ползвана за пакетаж на марихуаната. В това число - везни, машина за вакуумиране на опаковките и други. Явно в случая е разбито мащабно организирано производство. Колко време е продължило то, засега не се знае. До момента няма официална информация по темата от ГДБОП.

Акцията е заснета надлежно с камери. Към момента на провеждането й в склада не е имало никого, а екипите са разбили катинарите и са влезли вътре, за да обискират. Няма информация дали има задържани хора, нито за евентуални заподозрени.

Запознати коментират, че цената на това количество дрога на едро би била между 750 хиляди и 1 милион лева. На дребно може да надхвърли милион - от грам марихуана се правят 3-5 цигари, всяка от които се пласира за 10-15 лева.

За самия обект също се знае много малко. Сградата била построена преди около 10-15 години, но никой в селото не помни някога да е ползвана за някаква дейност. Говори се, че после била продадена. На кого - също не е известно. Мълвата твърди, че настоящият ѝ собственик или ползвател е турчин.

Потърсихме говорителя на Областната дирекция на МВР Мирослав Стоянов за повече подробности около акцията. Той обаче категорично отказа, като обясни, че официално съобщение може да бъде оповестено единствено от ГДБОП като организатор на операцията.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?