Следвайте ни

ДПС губи мандат в Пазарджишко, „Демократична България” с един депутат

viber icon

Дванадесет часа след края на изборите за 46-тия парламент на България вече може да се прогнозира очакваното разпределение на мандатите в 13-ти МИР – Пазарджик. 

Макар и с доста по-лош като цяло резултат от вота през април ПП ГЕРБ ще запази трите си мандата. По два ще имат ИТН и БСП, а по един  -  ДПС и „Демократична България“. Партийната коалиция „Изправи се! Мутри вън!“ отново не успя да се пребори за човек от нашата област. 

Ако прогнозата се изпълни, за да попълнят банките в 46-то Народно събрание от 13 МИР ще заминат – Екатерина Захариева, Стефан Мирев, Димитър Гечев от ГЕРБ. Те са събрали най-много преференциален вот. От БСП влизат Драгомир Стойнев и Петя Цанкова, от ИТН – Стефан Балабанов и Любомир Каримански, от ДПС – Йордан Цонев и Антоанета Цонева от „Демократична България“.

Големият губещ е ДПС, който ще се прости с единия си мандат спрямо изборите през април, за сметка на „Демократична България”. Само за 3 месеца между двата вота партията на Мустафа Карадайъ в областта се е простила с 8 300 гласа(!). 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?