Следвайте ни

Домът на учителя става специално младежко пространство

Обновяват фасадата и обзавеждането, дворът ще е поле за културни изяви

viber icon

*Възстановяването на сградата - паметник на културата, започна с подмяна на покрива. През октомври предстои рязане на лента

В напълно безплатно за потребителите младежко пространство ще се превърне скоро Домът на учителя в Пазарджик. Някогашната културна институция се връща към живот, след като от Съвета за младежка политика започнаха обновяването й, съобщи лидерът на организацията Александър Иванов. Покривът е подменен с нов, предстои обновяване на фасадата, ремонт и обзавеждане на помещенията. Очаква се емблематичната за града ни обществена сграда отново да отвори врати през октомври, но вече като средище за всички млади хора.

В помещенията ще бъдат осигурени условия и оборудване за четене, учене, ползване на компютри, принтери и интернет, семинари или други форуми, артпрояви, спорт.

„Идеята е на това място пазарджишките младежи да имат всичко, което да им помогне да изпълнят деня си със съдържание", обяснява Иванов.

В двора също предстои облагородяване, като той пък ще бъде поле за различни изяви на открито - литературни четения, представяния на книги, младежки инициативи. В следващите дни ще бъде подменена дограмата и ще бъде ремонтирана фасадата на зданието. Тъй като то е паметник на културата, нищо по архитектурата не може да бъде променяно, но има идея за заиграване с цветовете - да се превърне в „Синята къща", загатва още Иванов.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?