102

Доживотна присъда за убиеца-рецидивист, умъртвил човек с брадва

Окръжният съд в Пазарджик постанови доживотна присъда на 30-годишният Юри Ангелов. Той бе признат за виновен по 2 пункта – за това, че на 13.06.2021 г. в с. Черногорово умишлено е умъртвил С.А. (31) от същото село, който се е намирал в безпомощно състояние, като му е нанесъл удари с брадва в областта на главата.

Също и за това, че на 6 юни 2021 г. в с. Мало Конаре е откраднал велосипед на стойност 104,50 лв. от К.Н. а на 13.06.2021 г. в с. Черногорово откраднал златни накити, пари и мобилен телефон на обща стойност 1069,15 лв. от С.А. По тези обвинения му е наложено общо наказание – доживотен затвор при специален режим на изтърпяване.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 15-дневен срок.

Припомняме, че рецидивистът с 14 присъди затрил с брадвата свой познат в Черногорово от ревност след спор за жена. Той нанесъл множество удари с брадвата по главата на жертвата си в изба на изоставена къща в Черногорово. После се убиецът се укри и впоследствие бе задържан в Пловдив.

Установено е, че преди убийството Юри отнел велосипед от леля си в село Мало Конаре и с него се придвижил до Черногорово. След като извършил кървавото деяние Ангелов отнел и горепосочените вещи от убития. 

Убиецът има 14 предишни присъди като последната от тях е изтърпяна зад решетките през 2017 година - за кражба и противозаконно повреждане на чуждо имущество.

 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Мили боже,изверг,пълен психар!

Мили боже,изверг,пълен психар!

14.09.2022 | 10:25

Доживотна без право на замяна или облекчен режим!

Отговори
3 0

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?