Следвайте ни

Договориха повече платен отпуск за педагозите в общината

Сключването на анекс предстои идната седмица

viber icon

Повече платен годишен отпуск за учители и възпитатели - това е резултатът от проведени вчера преговори преговори за подписването на анекс към Колективния трудов договор (КТД) в община Пазарджик между социалните партньори в отрасъл "Образование". Новината оповести местният лидер на "Подкрепа" Димитър Хаджидимитров. Споразумението ще договори увеличение на платения годишен отпуск на педагогическите специалисти на територията на община Пазарджик в контекста на Ковид кризата.

По информация на "Марица" обаче подписването му предстои идната седмица. Според експерти е невъзможно да се постигне стопроцентова компенсация на пропуснатите заради КОВИД кризата свободни дни, но е реалистично да се приеме вариант за около10 дни допълнително.

Домакин на работната среща за тези преговори беше Община Пазарджик в лицето на г-жа Гергана Табакова - Директор на Дирекция Образование и култура. В преговорния кръг взеха участие Г-н Валери Стоянов - председател на работодателската организация в системата на общинското образование, г-жа Гина Кръстанова - лидер на СБУ към КНСБ - Пазарджик и г-н Димитър Хаджидимитров - председател на РСО към КТ "ПОДКРЕПА" - Пазарджик.

Срещата премина делово и спокойно, предстои нов кръг преговори в най-скоро време, съобщи още Димитър Хаджидимитров.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?