32
Следвайте ни

Доброволци зарадваха с топливо за зимата 50 бедни семейства

Екобрикетите, купени с дарения от българи в чужбина, са доставени на място и подредени в домовете на получателите от доброволци

viber icon

Благодетели изненадаха приятно 50 бедни домакинства от община Белово, като им доставиха, пренесоха и наредиха на подходящи места топливо за зимата.  Акцията е проведена преди дни от "Ангели за България", Национална асоциация на доброволците в Република България - НАДРБ , Доброволно формирование "Пловдив 112" , Доброволно формирование за овладяване на бедствия София и Доброволно формирование община Белово.

Раздадени са общо 50 тона екобрикети. Те са купени чрез дарения на българи от цял свят и са на стойност 14 500 лв. с включена доставка. Списъците с хората са подготвени от кметствата на база социален статус - разказа пред "Марица" Анелия Траянова, директор управление на проекти към "Ангели за България".

Дамата изрази специални благодарности към всеки участник в доброволческата акция, преминала с много пътуване, с много труд, но и с незабравими емоции.

Ето какво още разказа Анелия Траянова:

Както казват "Сговорна дружина, планина повдига", а в нашия случай пренесохме и наредихме 50 тона екобрикети в домовете на 50 крайно нуждаещи се възрастни в гр. Белово и селата Габровица, Сестримо, Голямо Белово, Малко Белово, Дъбравите, Мененкьово и Аканджиево.

Акцията беше впечетляваща не само със своя мащаб, но и с броя на доброволците взели участие, отборния дух, живите вериги и най-вече емоциите и благодарността на възрастните хора от получената помощ.

Организацията отне около 1 месец, положен бе 14 часа тежък физически труд от над 20 доброволци, пропътувани бяха стотици километри от няколко товарни и леки автомобила.

Било е натоварено, но и интересно. Сълзи на радост, подаръци от бабите, къде ракия, къде вълнени чорапи и която каквото е могла, за да се отблагодари. Имало е много тежки случаи на много болни хора, както и много трудно достъпни къщи, където доброволците са правели вериги от под 15 човека, за да доставят брикетите.
"Най-важното обаче е, че за пореден път стоплихме душите и сърцата на хора в нужда. Емоцията трудно се пресъздава с думи. Една идея, родена далеч извън родината лавинообразно събра желанието на българи от Великобритания, САЩ и други краища на света с енергията на доброволци от София, Пловдив и Белово и така достигнахме до прашните селски улички и скромните домове на хора, които животът е поставил в ситуация на изпитания и трудности." - разказват доброволците.

Благодарим на Национална Асоциация на Доброволците в Република България - НАДРБ , Доброволно формирование "Пловдив 112" , Доброволно формирование за овладяване на бедствия София и Доброволно формирование община Белово.

Без вас това нямаше да бъде възможно! - подчертава с признателност Анелия Траянова.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?