Следвайте ни

До края на годината ще предоставят топъл обяд в Пещера

viber icon

Община Пещера и Агенцията за социално подпомагане сключиха допълнително споразумение към договора за финансиране на проекта за осигуряване на топъл обяд  в условията на извънредна ситуация. По този начин предоставянето на храна в община Пещера се удължава с още два месеца  от 01.11.2020 г. до 31.12.2020 г.

Към настоящия момент чрез проекта се осигури топъл обяд за 177 лица, жители на община Пещера, от следните целеви групи: лица с ниски доходи, под линията на бедност, определена за страната, за времето за което са поставени под задължителна карантина, уязвими лица, в т.ч. и възрастни над 65 години, без доходи или с доход под линията на бедност, определена за страната, които живеят сами и нямат близки, които да се грижат за тях и в условията на извънредното положение, обявено за страната не са в състояние да си осигурят прехраната.

В целевите групи са включени и лица, които поради възрастта си, поради трайно увреждане или в резултат от заболяване не могат да се самообслужват и не могат да осигурят сами или с помощта на близките си своите ежедневни потребности от храна.

Предоставянето на топлия обяд стартира на 03.08.2020 г. и ще приключи в самия край на 2020 г.

Общата стойност на проекта е 51 272,00 лв.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли новите мерки срещу коронавируса у нас?