32

“Дни на вдъхновението” срещнаха ученици от Ветрен с различни професии

Ученици от пети и шести клас от ОУ “Св. св. Кирил и Методий” от гр. Ветрен, област Пазарджик, се включиха в първите “Дни на вдъхновението” на 31 март. Децата научиха повече за професиите в сферата на IT индустрията със специални гости от технологичната компания Software Group.

"Дни на вдъхновението" среща ученици от цялата страна с успешни професионалисти, за да запознае децата с различни професии, пътя към мечтаната работа и да отговори на техните въпроси. Кампанията е част от съвместната дарителска инициатива „Куриери на бъдеще“ на "Еконт" и "Заедно в час".

Първите “Дни на вдъхновението” се провеждат пилотно в четири училища партньори на “Заедно в час” от Ветрен (обл. Пазарджик), Бургас, София и с. Бохот (област Плевен). В събитията с ученици се включват и представители на три компании - ЕuShipments, Software Group и "Еконт".

Участието на компаниите е благотворително, като освен вдъхновение за учениците, компаниите участват и с дарения в инициативата “Куриери на бъдеще”.

Посещението в ОУ “Св. св. Кирил и Методий” преминава с голям ентусиазъм и освен с въпроси и предивикателства за различните професии, учениците научават и за свой съгражданин - програмист, който работи в компанията:

Учителката Иванка Георгиева споделя, че дни преди посещението учениците се вълнуват много, а след това са останали доволни от събитието. 

"Целта на срещата бе да се повиши мотивацията на учениците за учене и силно се надявам всеки от присъстващите да си е взел зрънце вдъхновение. Гостите ни споделиха и защо е важно да учим чужд език, да се развиваме и какво всъщност ни е нужно, за да реализираме своята мечта. Децата успяха да изведат умения, които ще са им необходими в реалния живот, за да са успешни. Възхитена съм от преживяването и ще ги поканя отново.", споделя учителката Иванка Георгиева.

Всички срещи в рамките на “Дни на вдъхновението” се организират в училища партньори на "Заедно в час", които участват в програмата “Училища за пример”. Тя е насочена към цели училищни екипи и подкрепя учебните заведения да подобряват управлението и предователските си подходи със съвременни обучения, менторска подкрепа и много допълнителни възможности. 

Всички истории от гостуванията в рамките на „Дни на вдъхновението“ са достъпни на сайта на инициативата – куриеринабъдеще.com.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?