32

Дневният център в Пещера получи нов специализиран автомобил

Хората с увреждания в Дневен център за пълнолетни лица с увреждания в Пещера вече ще ползват нов автомобил марка „Рено Мастер“. Моторното превозно средство е специализирано до 3.5 тона (8+1 места), от които едното е пригодено за превоз на хора с увреждания с място за инвалидната количка.

Автомобилът е снабден с авариен люк на тавана. Налични са обозначения на аварийните изходи. Осветлението е вътрешно, двусекционно (бяла и синя светлини) LED. Подът е покрит със специален балатум, предпазващ пътниците от подхлъзване (anti-slip). Седалките са снабдени с триточкови колани, фиксиран гръб.

Бусът е фабрично пригоден, за да се използва и от хора на колички. Монтирано е електрическо стъпало, разположено под страничната плъзгаща се врата и осигуряващо комфортно и безпроблемно качване и слизане от автомобила. В задната си част превозното средство е снабдено с удобна автоматична, електрическа рампа за преодоляване на стълби, прагове и други препятствия, осигуряваща достъпност за хора с инвалидна количка. След качване количката се обезопасява със специални за целта колани, като това гарантира сигурното и безопасно транспортиране на човека.

Потребителите, които посещаават ежедневно Центъра, могат да разчитат на общински служител, който подпомага всеки от тях при нужда от специализиран и удобен транспорт.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?