32

Дневният център „Св.св.Козма и Дамян“ отпразнува 13-и рожден ден

Дневният център за пълнолетни лица с увреждания „Св. Св. Козма и Дамян“ в Панагюрище празнува своя тринадесети рожден ден.

Официални гости на тържеството бяха ВрИД кмет на Община Панагюрище г-н Петър Каменски, г-жа Анелия Караколева, началник на отдел “Социални дейности и здравеопазване“ в Общинска администрация, директорите на социални услуги на територията на община Панагюрище и новоизбраният кмет на Общината г-н Желязко Гагов.

В приветствието си директорът на Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Св.св.Козма и Дамян“ г-жа Нина Калоянова подчерта, че в работата си екипът й е воден от чувства като емпатия, толерантност, отдаденост, обич и внимание към всеки потребител на услугата. Дневният център за пълнолетни лица с увреждания е един от най-авторитетните не само на общинско ниво, каза тя и като доказателство посочи високите оценки на одитите, които са направени досега на социалната институция.

С топли думи към екипа и потребителите на социалната услуга се обърна г-н Желязко Гагов. Той пожела ползотворна работа на екипа и обеща подкрепа от Община Панагюрище. Като подарък от Община Панагюрище празнуващите получиха микровълнова печка, която ще се използва за трудотерапия.


За доброто настроение на всички се погрижи талантливият Стойко Шопов, който поздрави с песен. Музикални изпълнения имаше и от няколко потребители на социалната услуга. Рожденият ден продължи  с българско хоро, на което се хвана и г-н Гагов.

Дневният център за пълнолетни лица с увреждания „Св. Св. Козма и Дамян” е открит на 1 юли 2011 година под името и е първата разкрита социална услуга за пълнолетни лица с увреждания на територията на община Панагюрище. Капацитетът му е 20 потребители и към настоящия момент той е пълен.

От м. май тази година Центърът има специализиран транспорт, с който се осигурява превозът на 7 потребители от село Оборище.

В Дневен център за пълнолетни лица с увреждания работят 10 човека, сред които има рехабилитатор, медицинска сестра, социален работник и трудотерапевт.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Как и къде ще почивате през лятото?